Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Superputin

foto "Skromno i bez idolopoklonstva": Mladi ruski umjetnici prikazali Putina kao Supermena, jahača medvjeda i Djeda Mraza

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 10. prosinac 2017. u 11:44 2017-12-10T11:44:00+01:00

Putin je prikazan u liku nekog od superjunaka jer on je naš superpredsjednik i superčelnik, istaknula je organizatorica izložbe Julija Žujeva

Na izložbi skromnoga naziva »Superputin« posvećenoj Vladimiru Putinu posjetitelji posjetitelji će moći vidjeti slike i skulpture koje aktualnog predsjednika prikazuju kao Supermana, jahača konja, jahača medvjeda, ljubitelja životinja, čak i Djeda Mraza.

U velikoj dvorani muzeja smještenog u prostoru nekadašnje tvornice u središtu glavnoga ruskog grada posjetitelji se mogu diviti slikama i skulpturama koje njihova predsjednika prikazuju dok nježno miluje štenca, podiže rusku zastavu, neustrašivo jaše medvjeda, pokazuje »nadljudsku« snagu tijekom susreta s uspavanim tigrom, na Arktiku se druži s polarnim medvjedom ili hrabro puca iz minobacača.

»Svaka izložena slika ili skulptura ističu neku od kvaliteta i vrijednosti našega predsjednika«, rekla je za AFP Julija Žujeva, organizatorica izložbe otvorenoj do 15. siječnja na kojoj je izloženo 30 slika i skulptura što su ih izradili mladi ruski umjetnici.

MDF55058
Izložba mladih ruskih umjetnika "Superputin" / Foto: REUTERS

»Svaki je mladi umjetnik Putina predstavio u nekom pozitivnom aspektu. Svatko od njih ga voli, poštuje i podupire«, rekla je dvadesetdvogodišnja Žujeva.

»Putin je prikazan u liku nekog od superjunaka jer on je naš superpredsjednik i superčelnik«, istaknula je Žujeva, dodavši uz smijeh da mu samo nedostaje »superžena«.
Izložba bi nakon Moskve trebala biti predstavljena u Berlinu te u Londonu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.