Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2
Sutra: 8° 8° 2
27. siječnja 2020.
Brod nade

Pretvara kruzer u sklonište za beskućnike. Pothvat ovog čovjeka zbilja je nevjerojatan!

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 17:23 2018-10-11T17:23:56+02:00

Ne znam je li riječ o najluđoj ili najgenijalnijoj vijesti koju sam ikad čuo, no sviđa mi se način na koji Capron dolazi do kreativnih ideja kako riješiti nedostatak stambenih prostora u Portlandu, rekao je gradonačelnik

Vizija jednog američkog filantropa zbilja je velika. Kenneth Capron, inače direktor neprofitne organizacije MemoryWorks, odlučan je u namjeri da pronađe smještaj za beskućnike, a priliku za to našao je u kruzeru koji je povučen iz redovne plovidbe, no koji i dalje ima infrastrukturu i potencijala da prenamijeni svoju funkciju te postane privremeni dom svima onima koji - doma nemaju.

Ranije ovog tjedna, Capron se obratio gradskom vijeću Portlanda sa svojom idejom da nekadašnji kruzer postane utočište za ranjive skupine ljudi, prenosi GoodNewsNetwork.

- Imamo u vidu četiri skupine: beskućnike, ljude s niskim prihodom, radnike i imigrante kojima treba dom. Osim troga, potrebne su im i bolje radne vještine. To bismo im mogli na brodu ponuditi, rekao je Capron.

Premda su ovakve ideje postojale i ranije, Capron je napravio korak dalje od ostalih. Dobio je dozvolu gradskog vijeća, a sada se prijavio i za donaciju fondacije Robert Wood Johnson u iznosu od 250.000 dolara kojom bi pokrio prve studije o prenamjeni broda.

Premda nije riječ o pružanju doma na duže vrijeme, brod bi trebao ponuditi skrovište i pomoć onima koji je najviše trebaju. Prema riječima gradonačelnika Portlanda Ethana Strimlinga, gradu treba otprilike 1000 stambenih jedinica, a kruzer se može pobrinuti za njih 800, uz 300 prostora za osoblje socijalne skrbi, savjetovanja i potpore.

- Ne znam je li riječ o najluđoj ili najgenijalnijoj vijesti koju sam ikad čuo, no sviđa mi se način na koji Capron dolazi do kreativnih ideja kako riješiti nedostatak stambenih prostora u Portlandu, rekao je gradonačelnik.

Voditelj Capron nazvao je ovaj ambiciozni humanitarni projekt Lukom nade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.