Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Neobičan slučaj

Pacijentica primljena na hitnoj zbog bolova - liječnici nisu vidjeli čitav paket tableta u njezinom grlu

Photo/Flickr
Photo/Flickr
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2019. u 8:06 2019-01-18T08:06:00+01:00

Žena je slučajno progutala čitav paket tableta usred noći, a doktori to nisu uspjeli uočiti

Žaleći se na nelagodu i poteškoće pri gutanju snažnog lijeka protiv bolova, jedna se žena javila u bolnicu u Belfastu. Nakon prvog posjeta hitnoj službi, doktori su izjavili da je pacijentica "dobro". Liječnički je tim nalazima utvrdio da pacijentica tolerira tekućine, nema poteškoća s dišnim putovima i može mobilizirati vrat, navodi se u izvješću  kojeg prenosi The Sun.

Paket tableta se nije pojavio na rendgenu, pa su joj liječnici rekli da se vrati ako nema poboljšanja. Žena se vratila u bolnicu tri dana kasnije. Bila je liječena steroidima i lijekovima protiv bolova 48 sati dok se njeni simptomi nisu poboljšali, a zatim otpuštena. Pet dana kasnije, u bolnici je provedeno skeniranje gutanja barija, ali nalaz se vratio s normalnim rezultatima. Tijekom kasnijeg ambulantnog pregleda, paket tableta je otkriven tijekom ezofago-gastroduodenoskopije (OGD).

Paket je otkriven i uklonjen sedamnaest dana nakon što ga je žena progutala. Pacijentica je izjavila: "Nisam znala da sam ovo progutala. Bilo je to vrlo zastrašujuće tri tjedna i nisam mogla vjerovati kada sam vidjela sliku.", prenosi the Sun.

David McCrory, pišući o izvanrednom slučaju za BMJ Journals, rekao je:

"Pacijentica je progutala svoje tablete u originalnom paketu folije koji je bio smješten u gornjem jednjaku. Podvrgnuta je rigidnoj ezofagoskopiji i uklanjanju stranog tijela 17 dana nakon uzimanja tableta i otpuštena je nakon razdoblja promatranja."

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.