Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Dosjetki ne nedostaje

POZDRAVIGNON IZ HRVATSKE Nogometna groznica u Državnom zavodu za statistiku

POZDRAVIGNON IZ HRVATSKE Nogometna groznica u Državnom zavodu za statistiku
POZDRAVIGNON IZ HRVATSKE Nogometna groznica u Državnom zavodu za statistiku
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2018. u 9:13 2018-07-15T09:13:00+02:00

Uz nadu da će naši dečki danas dati što više golova, evo par podataka izvozu i uvozu nekoliko proizvoda po kojima je Francuska najpoznatija, ali uobličene u ponešto drugačije, šaljivo ruho

Parfem1

Nakon 34 ruska dana hrvatska nogometna reprezentacija je došla do 'predvorja raja'. Ostao je još jedan, najteži korak za ulazak u povijest, ne samo hrvatskog već i svjetskog nogometa.

Nakon 1950. godine i urugvajskog slavlja na Maracani pred 200.000 šokiranih Brazilaca, nikada se nije dogodilo da neka mala zemlja, kao što je Hrvatska osvoji svjetski naslov.

Od tada pokal Jules Rimet, kako se zvao od 1930. do 1970., a nakon toga FIFA World Cup Trophy, osvajali su samo svjetski velikani Brazil, Njemačka, Argentina, Italija, Španjolska, Engleska i Francuska.

Sada bi u to društvo mogla ući i Hrvatska. Zvuči nestvarno, ali gledajući igre koje su "Vatreni" pokazali u Rusiji, sasvim realno.

Uspjeh naše nogometne reprezentacije unio je pozitivan duh, a šaljivih dosjetki ovih dana ne nedostaje.

Tako se i Državni zavod za statistiku pridružio toj nogometnoj groznici, te je potporu našim igračima odlučio dati kroz seriju infografika inspriranih današnjim finalnim ogledom s Francuzima.

Uz nadu da će naši dečki danas dati što više golova, evo par podataka izvozu i uvozu nekoliko proizvoda po kojima je Francuska najpoznatija, ali uobličene u ponešto drugačije, šaljivo ruho! 

Vino

Parfem

Sir

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.