Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Razmišljajte jednako

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana žena: "Razmišljajte jednako, gradite pametno, inovirajte za promjenu"

Foto Pixabay
Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2019. u 8:00 2019-03-07T08:00:49+01:00

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana žena u srce napora za postizanje rodne jednakosti, stavlja inovacije žena i djevojaka. 

UN Women je ovogodišnju poruku povodom Međunarodnog dana žena, usmjerio na inovaciju. Na njihovim službenim stranicama stoji poruka: "Razmišljajte jednako, gradite pametno, inovirajte za promjenu". 

Iz UN-a poručuju da postizanje rodne jednakosti na svjetskoj razini, zahtjeva društvene inovacije koje će jednako funkcionirati i za žene i za muškarce. Od urbanog planiranja koje se fokusira na društvenu sigurnost, do e-platformi koje će dovesti učionice ženama i djevojčicama. U poruci stoji i da postoji potreba za kvalitetnim centrima koji će brinuti o djeci, te za tehnologijom koju oblikuju žene. 

"Sve počinje na način koji će osigurati da se potrebe i iskustva žena i djevojaka integriraju u tehnologiju i inovacije. To znači stvaranje pametnih rješenja koja idu dalje od prepoznavanja rodnih razlika i jednako se usmjeravaju na potrebe muškaraca i žena. Naposljetku, potrebne su inovacije kojima će se obratiti pozornost na to kako i tko koristi tehnologiju, osiguravajući da žene i djevojke imaju važnu ulogu u industriji", stoji na stranicama UN-a, koji poziva na slavlje žena, "njihove neograničene mašte, radosnih snova i njihove bezgranične snage". 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.