Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4
Sutra: 4° 4° 4
12. prosinca 2019.
Okolnosti nepoznate

Obiteljski problemi? Lavica u zoološkom vrtu zubima ugušila partnera s kojim ima troje mladih

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2018. u 12:13 2018-10-23T12:13:35+02:00

Osam godina suživota i troje djece očito je bilo previše lavici iz zoološkog vrta koja je u iznenadnom napadu ugušila svoj partnera.

Neočekivana tragedija zavila je zoološki vrt u Indianapolisu u tugu kada je 12-godišnja lavica Zuri usmrtila partnera, 10-godišnjeg lava imenom Nyack s kojim je imala troje mladih.

Par je živio u istom odjeljenju osam godina, a u 2015. su dobili troje mladih.

U neočekivanom napadu Zuri je uhvatila Nyacka za vrat, a unatoč nastojanjima osoblja, nisu ih uspjeli razdvojiti. Lavica je držala za vrat svog partnera dok se na koncu, od posljedica gušenja, nije prestao micati.

U svojoj objavi na Facebooku iz zoološkog vrta javljaju da su šokirani događajem jer među parom nisu ranije primijetili značajnije znakove agresije, a krenula je i detaljna istraga u kojoj će nastojati dokučiti što je prouzročilo kobni napad.

- Osoblje uvijek gradi jaku vezu sa životinjama pa nas svaki gubitak jako potrese. Za mnoge od nas, oni su kao članovi obitelji, rekao je voditelj zoološkog vrta David Hagan za Reuters.

U svojoj objavi iz zoološkog poručili su da trenutno nemaju planove mijenjati način na koji se u vrtu ophode s lavovima.

Postoji nekoliko zabilješki o ovakvom ponašanju lavica u divljini, piše BBC.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.