Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
23. siječnja 2020.
Djeca mogu biti učitelji

video Neymar pokazao veliko srce i pomogao djeci s posebnim potrebama

Foto Twitter
Foto Twitter
Autor:
Objavljeno: 4. studeni 2018. u 8:12 2018-11-04T08:12:38+01:00

32 milijuna djece s posebnim potrebama nema pristup školi, a opet imaju toliko toga što nas mogu naučiti, napisao je Neymar u svojoj objavi.

Nogometna zvijezda ne osvaja srca obožavatelja samo na nogometnom terenu, već i na svom Twitter profilu, inspirirajući druge onime što i sam čini za djecu s posebnim potrebama.

Brazilski nogometaš Neymar nedavno je objavio spot u kojem promovira "najveću inkluzivnu školu na svijetu", novi projekt organizacije "Handicap international" koja je pokreće inicijativu podizanja svijesti o malim mogućnostima edukacije koji su dostupni djeci s posebnim potrebama.

Online škola, čiji je Neymar sada partner, zove se Djeca učitelji, a njen je cilj dozvoliti djeci s posebnim potrebama širom svijeta da objave video sebe kako poučavaju druge nekoj jedinstvenoj vještini, kako bi svi shvatili koliko mogu naučiti od  tih mladih entuzijastičnih učitelja.

- 32 milijuna djece s posebnim potrebama nema pristup školi, a opet imaju toliko toga što nas mogu naučiti, napisao je Neymar u svojoj objavi.

Nogometaš Paris Saint-Germaina tako je postao prvi učenik virtualne škole kada je sjeo ispred ekrana i sudjelovao u lekcijama koje su ga učila djeca s posebnim potrebama.

Dječak s Downovim sindromom dao mu je lekciju iz relaksacije, slijepa djevojčica pokazala mu je kako napraviti origami srce, a djevojčica kojoj je noga amputirana naučila ga je kako plesati.

Cilj je inicijative pokazati da ako djeca s posebnim potrebama mogu poučavati druge, mogu također i učiti - u školi, kao i druga djeca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.