Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 31
Sutra: 18° 18° 31
23. rujna 2019.
Fenomen

Nermin Halilagić zbunjuje obitelj i liječnike: Čovjek - magnet iz Bihaća privlači kućne predmete

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 25. siječanj 2017. u 12:34 2017-01-25T12:34:17+01:00

Bišćanin Nermin Halilagić prije nekoliko dana primijetio je da privlači kućanske predmete. Otkriće je šokiralo prvo njega, a zatim i njegovu obitelj

Prvo je začudio sebe i obitelj, a zatim i liječnike. »Sve se lijepi za mene, od noža, sjekirice, plastike, tanjurića do šalica, mobitela i plastičnih predmeta«, zdvojno se povjerio Nermin Halilagić (38) ekipi televizije N1.

Svoju novu sposobnost otkrio je posve slučajno prije nekoliko dana dok je sa sinom pospremao posuđe nakon večere.

– Vilica koja se nalazila na tanjuru, sama od sebe se zalijepila za mene i to mi je bio šok, kazao nam je Halilagić.

Ne vjerujući svojim očima pozvao je sina da se uvjeri što se događa. Uzeli su sav beštek koji su imali po kući i sve se počelo lijepiti po Nerminu.

Kako tvrdi, Nerminu se čini da ima i neke iscjeliteljske sposobnosti. Prije petnaestak dana njegova supruga ozlijedila je prst i na njemu se pojavio hematom.

– Nakon što mi se dogodio ovaj šok s posuđem, stavio sam ruku na njezin prst i osjetio kako se hematom povukao, kao da nikad nije postojao, rekao je za N1 »čovjek-magnet« iz Bihaća.

Popričao je Nermin i s jednim bihaćkim liječnikom koji nije znao objasniti ovaj fenomen, ali mu je za svaki slučaj rekao da ne ide takav na magnetnu rezonanciju, jer tko zna što bi se moglo dogoditi. No ipak mu je savjetovao da ode na pregled.

– Nikada nisam bio bolestan, niti išao ljekarima, jedino kada odem jeste kad se porežem – rekao je Nermin koji tvrdi da otkad se pojavio njegov magnetizam osjeća »kao da je skupljen«.

Stručnjaci su inače vrlo skeptični kada je u pitanju biološki magnetizam. Dosad znanost nije potvrdila takve slučajeve, a neki smatraju da se radi o nešto »ljepljivijoj koži« ili o statičkom elektricitetu no nikako ne i o biološkom magnetizmu.

Kako bilo, Nermin Halilagić privukao je u Bihać i Reutersovu ekipu koja je napravila čitav set Halilagićevih portreta u »magnetičnim položajima.«

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.