Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Čudesno

Najslađa stvar koju ćete vidjeti danas: Nevjerojatno, ali ova sova je posvojila pačića

Foto Facebook, Laurie Wolf
Foto Facebook, Laurie Wolf
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2019. u 8:46 2019-10-26T08:46:42+02:00

Iako je Laurie prvo mislila da se radi o malenoj sovi koja je u gnijezdu sa svojom mamom, kada je došla bliže vidjela je da je to zapravo maleno pače

Sova koja podiže pače u svoje gnijezdo presladak je prizor koji će raznježiti sve ljubitelje životinja. Fotografkinja Laurie Wolf u svojem je dvorištu na Floridi naišla na sovu koja se nastanila u gnijezdu, a nakon mjesec dana primijetila je da sova ima i društvo.

Iako je prvo mislila da se radi o malenoj sovi koja je u gnijezdu sa svojom mamom, kada je došla bliže vidjela je da je to zapravo maleno pače. Laurie je kontaktirala i National Geographic koji ju je obavijestio kako je riječ o patki Karolinki („wood duck“) za koje je poznato kako mogu živjeti sa sovama.

Sova i pače

- Njih dvije su samo sjedile jedna kraj druge, ne mogu još uvijek vjerovati kako je to moguće. Mislim da nikad neću doživjeti ovako čudan susret životinja ponovno – rekla je Laurie Wolf za National Geographic.

Veterinari su preporučili Laurie da uhvati maleno pače i odnese ga u rezervat za životinje jer je moguće kako bi pače kraj sove moglo biti u opasnosti. Naime, neke sove znaju pojesti Karolinke, ali na kraju je ovo pače s Floride samo otišlo u gnijezdo kod svojih roditelja, samo nekoliko kuća dalje od Lauriene. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.