Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ljubimci na moru

Na odmoru na pse paziti kao i na djecu

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2012. u 10:15 2012-07-01T10:15:47+02:00

Izbjegavajte šetati psa između 10 i 17 sati i ne zaboravite mu redovito davati tekućinu. Pregledavajte njegove uši i šape. Od sunca pse, kao i ljude treba zaštititi kremom za sunčanje i premazati vrhove ušiju, preporuča francuska kampanja ''Oni putuju s nama''

PARIZ Na odmoru na moru, u planini ili na selu, na pse treba paziti kao na djecu, složno upozoravaju stručnjaci za životinje i posebno ističu izlaganje suncu, zrnca pijeska i ugrize zmija.

»Izbjegavajte šetati psa između 10 i 17 sati i ne zaboravite mu redovito davati tekućinu. Pregledavajte njegove uši i šape«, preporuča francuska kampanja »Oni putuju s nama« (ilspartentavecnous.org), namijenjena vlasnicima životinja.

Svakog ljeta veterinari iz kampanje daju sve moguće naputke kako bi pripremili »savršen odmor« ljudi i njihovih ljubimaca.

Tako je posebno važno »pregledavati njihove oči i uši kako bi se spriječile upale, kao i paziti da ne popiju previše morske vode zbog mogućeg proljeva«, savjetuje veterinarka Celine Moussour.

U planinama treba paziti na »varljivo« sunce« te na previše hodanja s ljubimcem. Zaštititi treba i njihove šape zbog zmija«, dodaje ona.

Od sunca pse, kao i ljude treba zaštititi kremom za sunčanje. »Treba premazati vrhove ušiju«, tvrdi veterinarka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.