Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Novi profesor

Matthew McConaughey postao sveučilišni profesor: Mogla bi porasti i prisutnost na nastavi

FOTO/Instagram
FOTO/Instagram
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2019. u 9:13 2019-08-31T09:13:26+02:00

Gumac je službeno dodan na listu fakultetskog osoblja kao "profesor za praksu".

Glumac Matthew McConaughey (49) je službeno postao i profesor na Sveučilištu u Teksasu. Hollywoodski zavodnik je rođen u Teksasu, a sa spomenutim sveučilištem ima vrlo prisne odnose, jer je i sam pohađao jedan od njihovih fakulteta.

Još je 1993. godine stekao diplomu prvostupnika za Radio, televiziju i film sa Sveučilišta, a sada će tamo i predavati. VT. prenosi da je glumac službeno dodan na listu fakultetskog osoblja kao "profesor za praksu", te da će s nastavom započeti u rujnu ove godine.

McConaugheyju uloga profesora nije strana, jer je već radio kao vanredni predavač na sveučilištu od 2015. godine, gdje je držao predavanja o tome kako scenarij pretvoriti u film, zajedno sa režiserom Scottom Riceom. 

"Ponosno pozdravljamo profesora McConaughyja koji se službeno pridružio našem osoblju svjetske klase", rekao je dekan "Moody Collegea", Jay Bernhardt. "Matthew duboko brine za našu školu i naše studente, pa smo oduševljeni što će podijeliti svoje vrijeme i talent da bi pomogao pripremiti slijedeću generaciju vođa medija i inovatora", dodaje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze