Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. travnja 2020.
Različite čarapice

Mame Kvarnera pokrenule akciju povodom Dana osoba s Down sindromom u kojoj svi mogu sudjelovati

FOTO/iStock
FOTO/iStock
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2020. u 14:26 2020-03-21T14:26:11+01:00

Na story je potrebno staviti fotku gdje se vide različite čarapice. 

Mame Kvarnera inicijativa je Ivane Bakračić i Emre Bašić Miklić koje žele obiteljima na području Rijeke omogućiti razne aktivnosti i sadržaje. Njihov je cilj majkama i obiteljima u Rijeci i okolici pružati zanimljive sadržaje, druženja i radionice s ciljem umrežavanja i stvaranje poticajne zajednice.

S obzirom na to da se danas obilježava Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, Mame Kvarnera su putem svog Instagram profila pokrenule i hvalevrijednu akciju u kojoj svi mogu sudjelovati.

"U kontaktu s 'Udrugom za Down Sindrom Rijeka 21' za svaki objavljeni story koji napravimo, doniramo dvije kune", kaže nam Bakarčić.

Na story je potrebno objaviti vaše, dječje ili obiteljske fotke gdje se vide različite čarapice i pritom označiti @mame.kvarnera.

Podsjetimo, 21. ožujka simbolizira jedinstvenost trisomije (tri kromosoma u 21. paru) koji uzrokojuju Downov sindrom.

Način podizanja svijesti o Downovom sindromu koji uključuje nošenje različitih šarenih čarapa, proširio se po čitavom svijetu zahvaljujući internetu odnosno društvenim mrežama. Inicijativa je pokrenuta kroz kampanju "Mnoštvo čarapa" (#LotsOfSocks) koju je pokrenula organizacija "Down Syndrome International" kako bi potaknula ljude na započinjanje razgovora o jedinstvenosti, različitosti i prihvaćanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.