Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Cyntoia Brown

Maloljetnica dobila doživotni zatvor zbog ubojstva svojeg silovatelja. Njena je priča ujedinila mnoge

Screenshot Fox
Screenshot Fox
Autor:
Objavljeno: 15. prosinac 2018. u 7:59 2018-12-15T07:59:04+01:00

Cyntoia Brown iz Amerike, koja služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva čovjeka koju ju je kupio za prostituciju kada je imala 16 godina, uskoro bi mogla biti oslobođena, prenosi CNN.

Vrhovni sud u Tennessee-u prošloga je tjedna donio odluku da za ubojstvo iz 2004. godine mora odslužiti 51 godinu kako bi uopće mogla dobiti mogućnost pomilovanja.

Odluka je razbjesnila mnoge koji o njenom slučaju raspravljaju na društvenim mrežama. Na Twitteru su korisnici pružili podršku koristeći hešteg: #FreeCyntoiaBrown. Cyntoiu su podržale pjevačica Rihanna i reality show zvijezda Kim Kardashian West.

Bijes na društvenim mrežama utjecao je na guvernera Billa Haslama čiji ured ponovo razmatra njezin slučaj. Guverner je izjavio da se nada da će odluku donijeti do sljedećeg mjeseca kada Haslam napušta ured.

Podsjećamo, Brown je na sudu izjavila da je bila prisiljena na prostituciju, a tada 43-godišnji Johnny Mitchell Allen ju je kupio za spolni odnos i odveo svojoj kući gdje je vidjela ormarić s oružjem.

Opirala se njegovom prisilnom pokušaju spolnog odnosa dok nije posegnuo rukom ispod kreveta što ju je navelo da zbog straha iz vlastite torbice izvadi pištolj za samoobranu.

Iako je bila tinejdžerica u to vrijeme, Brown se sudilo kao odrasloj, a tužitelji su tvrdili da ga je htjela opljačkati. Sudbina Cyntoie Brown sada je u rukama guvernera Billa Haslama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.