Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Masovni egzorcizam

Katolički biskup odlučio iz helikoptera poškropiti čitav grad svetom vodicom

FOTO/Wikipedia
FOTO/Wikipedia
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2019. u 7:52 2019-07-17T07:52:45+02:00

"Želimo proći čitavu Buenaventuru iz zraka i poškropiti ju svetom vodicom da vidimo hoćemo li tako uspjeti prognati sve demone koji uništavaju našu luku".

Masovni egzorcizam bi se trebao dogoditi na kolumbijskoj obali u Buenaventuri, području koje je inače poznato po bandama i problemima s drogom.

Biskup Rubén Darío Jaramillo Montoya će biti stacioniran u vojnom helikopteru i "naoružan" svetom vodicom, kao i nadom da će tako očistiti grad od "infestacije demonima", prenosi UNILAD

Za kolumbijsku radio stanicu Montoya je otkrio svoj ambiciozni plan.

"Želimo proći čitavu Buenaventuru iz zraka i poškropiti ju svetom vodicom da vidimo hoćemo li tako uspjeti prognati sve demone koji uništavaju našu luku".

Briga biskupa nije bez veze jer Metro piše da se Buenaventura smatra jednim od gradova u Kolumbiji s najviše kriminala. Montoya kaže da je samo ove godine u gradu zabilježeno pedeset i jedno ubojstvo.

"Moramo istjerati vraga iz Buenaventure da vidimo možemo li vratiti mir i tišinu koju je naš grad izgubio pored tolikih zločina, korupcije, zla i invazije šverca drogom u našoj luci", kaže Montoya. 

The Guardian piše da je Montoya otkrio svoj plan nakon stravičnog ubojstva djevojčice stare deset godina.

Tijekom "egzorcizma" biskup će blagosloviti sve pokojnike koji su zbog nasilja tragično izgubili svoje živote.

Montoya za CNA objašnjava: "Gdje je tekla krv, gdje se krv prosula, sada ćemo posuti svetu vodicu kao znak reparacije mjesta gdje su zbog nasilja mnogi nastradali."

Prenosi se i informacija da je prošle godine Vatikan održao "treninge egzorcizma" za svećenike. Tvrde da se diljem svijeta "potražnja za oslobođenjem od demonske opsjednutosti povećala". 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.