Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Green Sail

Glumac Leon Lučev upozorava na opasnost od plastičnog otpada u Jadranskom moru

Foto green-sail.org
Foto green-sail.org
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2018. u 14:44 2018-06-18T14:44:00+02:00

Inicijativa Green Sail pokrenuta je radi promocije i potpore aktivnostima koje vode prema razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na ekološki odgovorno korištenje Jadranskog mora

Glumac Leon Lučev u suradnji s neprofitnom inicijativom Green Sail snimio je video o opasnostima plastičnog otpada u Jadranskom moru. Inicijativa Green Sail pokrenuta je radi promocije i potpore aktivnostima koje vode prema razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na ekološki odgovorno korištenje Jadranskog mora.

Ove programe prepoznale su već mnoge marine i čarteri. Trenutačno inicijativa Green Sail okuplja preko 40 čarter kompanija te više od 25 marina koje će usmjeriti goste na ekološki osviještene prakse tijekom jedrenja ili boravka u marinama.

Leon Lučev pronašao je vremena za snimanje videa osvještavanja o problemu plastike i mikroplastike u Jadranskom moru kako bi lokalno stanovništvo i  turiste podsjetio na važnost recikliranja i razdvajanja otpada.

Green Sail

Prisutnost plastičnog i mikroplastičnog otpada sve je veći problem u Jadranskom moru. Broj turista koji posjećuju obalu Hrvatske stalno raste pa je količina proizvedenog otpada tako proporcionalno veća. S obzirom na to da određene lokalne zajednice još uvijek nemaju potrebnu infrastrukturu za recikliranje, a da lokalno stanovništvo još uvijek nema neophodnu ekološku svijest o važnosti odvajanja otpada na odgovarajući način, to dovodi do sve većeg onečišćenja nekad uistinu čistog morskog i obalnog okoliša.
Svojim sudjelovanjem u videu, Lučev je želio ne samo privući pažnju na ovaj problem, već ukazati na potrebnu osobnu odgovornost lokalnog stanovništva i mnogih posjetitelja u rješavanju ovog rastućeg problema smanjenjem stvaranja nepotrebnog otpada i praćenjem načela smanjene uporabe i recikliranja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija