Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Za pohvalu

Genijalnim potezom zajednice djeca se natjecanjem približavaju knjigama

Izvor: Screenshot/9&10 News
Izvor: Screenshot/9&10 News
Autor:
Objavljeno: 19. ožujak 2019. u 7:54 2019-03-19T07:54:05+01:00

Oko 300 učenika je ove godine sudjelovalo u ˝Bitci knjiga˝. Tijekom ´bitke´ timovi su ispitivani o činjeničnom poznavanju knjiga. Točnije, o 10 knjiga koje su dobili za čitanje prošle jeseni

˝Battle of the books´ je kviz natjecanje za četvrti i peti razred u zajednici Grand Traverse u Michiganu. Genijalnim potezom zajednice djeca se u duhu sporta približavaju knjigama.

Natjecanjem se želi zainteresirati za čitanje učenike četvrtog i petog razreda osnovne škole.

Oko 300 učenika je ove godine sudjelovalo u ˝Bitci knjiga˝. Tijekom ´bitke´ timovi su ispitivani o činjeničnom poznavanju knjiga. Točnije, o 10 knjiga koje su dobili za čitanje prošle jeseni.

Djeca kažu da uživaju u natjecanju, a organizatori kažu da im se sviđa to što ono izaziva zanimanje za čitanje kod djece.

"Stvarno mi se sviđa što se u timovima nalazimo poslije škole, uvijek je stvarno zabavno, zabavno je družiti se s prijateljima", rekla je Becky Lechota, učenica koja se natjecala.

"Oni imaju tu energiju i uzbuđenje zbog čitanja i ulaze u razred i uspoređuju bilješke sa svojim prijateljima. Imamo kostime i nagrade što stvori uzbuđenje za čitanje˝, rekla je Marcy Lindberg, koordinatorica programa.

˝Prilično je nevjerojatno biti ovdje i vidjeti svu ovu djecu koja su tako uzbuđena zbog knjiga. Mnogo vremena provodim u studiju, pišem ili crtam, pa da dođem na ovakav događaj i vidim svu djecu koja su uzbuđena zbog knjiga, kao da vidim da se moj rad oživljava ”, kazala je Grace Lin, autorica dječjih knjiga za 9&10 News.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.