Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Priča o Rijeci

foto GRAD ROCKA I PIVA Lokalci pričaju mješavinom hrvatskog i talijanskog, ali razumjet ćete ih

Foto Petar Fabijan
Foto Petar Fabijan
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2018. u 18:25 2018-08-06T18:25:00+02:00

Nemojte misliti da ste previše popili, riječki Kosi toranj zaista se naginje, objašnjavaju vodiči

Turistički portal realcroatia objavio je članak o najljepšim riječkim znamenitostima otkrivajući skrivena mjesta grada koja nisu poznata turistima. Priču o Rijeci započinju navodom kako lokalni stanovnici pričaju "čudnom mješavinom hrvatskog i talijanskog" kojeg drugi ne razumiju, ali obećaju da će se ipak nekako sporazumjeti. Otkrili su mjesta gdje se okupljaju rokeri, pubove s najboljom ponudom piva i najbolja mjesta za pojesti.

Od poznatih riječkih znamenitosti izdvojili su Trsat koji pruža prekrasan pogled na grad, a preporučaju i posjetu poznatom Peek&Poke Muzeju Računala posebno ističući Muzej Djetinjstva kao autentičnu i jedinstvenu instituciju.

Žele li turisti osjetiti dušu grada, neka prošeću Korzom, a oni sretni možda uspiju uhvatiti starog rokera ispod ure (svi znamo za njega). Šetnju nastavljaju do Katedrale sv. Vida nakon koje preporučaju predah u kultnom Celtic Baru Bard.

2598913

"Nemojte misliti da ste previše popili, riječki Kosi toranj zaista se naginje", objašnjavaju nam vodiči dajući listu pubova poput King's café food puba, Bačva puba i River puba.

1263470

Prenose i legendu o trsatskim stubama - onu o vragu koji je polomio stube tako da im nitko ne zna točan broj. Nisu zaboravili ni trsatskog zmaja, našeg čuvara grada, a večer preporučaju završiti u Astronomskom centru Rijeka s pogledom na grad i zvijezde.

2381929

 

Nema boljeg početka jutra od šetnje Molo Longom i obilaska poznate i jedinstvene riječke place. I ne zaboravite- grad koji teče uvijek vas čeka raširenih ruku, navodi portal realcroatia.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.