Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Gradina Dance Art

foto Čajanka kod Šeširdžije oduševila posjetitelje Gradine

Foto Ivor Mažar
Foto Ivor Mažar
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2018. u 14:58 2018-07-13T14:58:53+02:00

Svojom plesnom izvedbom, izvođači su oživjeli svaki kutak srednjovjekovnog kaštela te plesnim performansom oplemenili ambijent koji je bio inspiracija za stvaranje ove plesne priče

U sklopu manifestacije Gradina Dance Art više od 50 izvođača posjetitelje Trsatske gradine ugostilo na »Čajanki kod Šeširdžije«. U okviru 13. Ljeta na Gradini održana je tematsko - konceptualna manifestacija Gradina Dance Art koja se temelji na uprizorenju plesnih pokreta u ambijentu Trsatske gradine.

Članice skupine Ri Dance još su jednom svojom bajkovitom izvedbom prikazale moć plesnog pokreta koji budi emocije i gledatelje vodi u čudesan svijet između stvarnosti i mašte.  

IMG_0889
Gradina Dance Art, foto Ivor Mažar

Svojom plesnom izvedbom, izvođači su oživjeli svaki kutak srednjovjekovnog kaštela te plesnim performansom oplemenili ambijent koji je bio inspiracija za stvaranje ove plesne priče i u kojoj je sudjelovalo više od 50 izvođača, a nastupili su i članovi Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan.
Plesnim koreografijama plesačice i plesači uprizorili su upečatljive scene nekih od najpoznatijih bajki i priča, a scena se iz trenutka u trenutak transformirala zahvaljujući raskošnim kostimima za čiju je izradu zaslužna Jadranka Šegota.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.