Za prste polizati

Volite Nutellu? Obožavat ćete Nutella Cheesecake!

P. N.

Foto: curioushalt.com

Foto: curioushalt.com

Iskušajte ovu grešno ukusnu kombinaciju Nutelle i Mascarponea koja će nestati u trenu



Ako ste obožavatelj Nutelle (a ima li nekog tko nije?), morate isprobati ovaj recept. Može li bolje od kombinacije Nutelle, keksa, lješnjaka i krem sira? Iskušajte ovaj recept koji je tako lako napraviti, a nestat će u času.


Sastojci:


250 g digestive keksa




75 g omekšalog maslaca (nezasoljenog)


400 g nutelle (sobne temperature)


100 g nasjeckanih, tostiranih lješnjaka


500 g krem sira (sobne temperature)*


60 g šećera u prahu


*Za bogatiji okus preporučamo da koristite sir Mascarpone


Priprema:


1. Usitnite kekse u multipraktiku, dodajte omekšali maslac i žlicu Nutelle.


2. Kad se masa usitni dodajte 25 g (3 velike žlice) nasjeckanih lješnjaka te dalje miksajte dok se masa ne ujednači.


3. Stavite u kalup promjera 23 cm papir za pečenje kako bi kasnije lakše izvadili tortu na tanjur za serviranje. Zatvorite obruč. Uspite mrvice i poravnajte podlogu žlicom. Stavite u hladnjak.


4. Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte nutellu pa miksanjem ujednačite kremu. Izvadite podlogu iz zamrzivača, lagano stavite kremu, poravnajte i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka. Stavite u frižider na 4 sata ili preko noći da se krema bolje stisne.


Recept:nigella.com