Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Zvijezde za najmanje

Veliki horoskop za male ljude: Saznajte što horoskopski znak otkriva o karakteru vašeg djeteta

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2018. u 16:57 2018-10-08T16:57:53+02:00

Odgajate li tvrdoglavog Bika, ponosnog Lava ili osjetljivu Ribicu? Saznajte kako horoskopski znak ovi opisuju karakter vašeg djeteta

Bilo da vjerujete u horoskop ili vam predstavlja samo zabavu, donosimo vam pregled horoskopskih karakteristika vaših mališana. Možete li pronaći sličnosti s karakterom vašeg djeteta?

Ovan

Dijete rođeno u ovom horoskopskom znaku uvijek je zaokupljeno novim aktivnostima i igračkama, no za malog Ovna svijet je prepun zanimljivih stvari za otkriti, stoga često izgubi fokus i prijeđe na novu igračku. Nemojte im nuditi previše igračaka , već ih uvodite polako kako bi vaš Ovan razvijao koncentraciju i pažnju. Puni su energije i ponekad mogu eksplodirati u ljutnji, stoga je bitno da im pomognete u takvim situacijama.

Mali Ovnovi su znatiželjnog i pustolovnog duha i uvijek spremni za istraživanja. Napravite džunglu u vrtu ili se igrajte na gusarski brod u kadi- takve pustolovine će ih oduševiti! Oni su i vrlo spontani i kreativni- dovoljno je reći da dijele znak s velikanima poput Vincenta Van Gogha i Leonarda Da Vincija- stoga kist u ruke i neka mašta proradi!

Bik

Mali Bikovi jednostavno obožavaju prirodu i istraživanje okoliša svim osjetilima- za njih je odlazak na farmu pun pogodak! Kod ovih mališana naglašena je želja za fizičkim kontaktom- treba im puno češkanja, maženja i masaže, a uživat će u mirisnim kupkama. Djeca Bikovi pravi su gurmani i uživaju u svakom zalogaju, a naravno, slatkiši su visoko na vrhu liste omiljenih jela. Potreban im je osjećaj sigurnosti, bilo kroz dnevne rutine ili bliski kontakt s najbližim osobama. Mali Bikovi uživaju u glazbi i često su glazbeno nadarena. Naravno, mogu biti vrlo tvrdoglavi i samovoljni i jako im je važno imati vlastiti prostor za igranje.

Blizanci

Vrlo su znatiželjni po prirodi i već odmalena podižu glavicu i proviruju iz krevetića, a jednom kad prohodaju- bit će ih posvuda! U životu malog Blizanca uvijek se nešto mora događati- svemu se dive, a mogu zaspati i u najvećoj buci . Upijaju sve iz okoline i ništa ne žele propustiti. Obično vrlo rano progovore i postavit će vam tisuću znatiželnjih pitanja. Željni su znanja, stoga se pripremite jer mali Blizanac neće odustati dok ne dobije odgovor. Vole se družiti s drugom djecom, biti aktivni i baviti se sportom. Jako su inteligentni, a igre poput Lego kocki savršen su izbor za ove male kreativce.

douglas-j-s-moreira-361639-unsplash

Rak

Osjetljivi, emocionalni i predani, malim Račićima treba mnogo nježnosti i ljubavi, a rutina u prehrani i spavanju pružit će im osjećaj sigurnosti. Osjetljivi su na okolinu, zbog čega često zaborave na vlastite osjećaje, stoga im je potrebna pomoć roditelja u osviješćivanju vlastitih emocija. Oni reflektiraju osjećaje drugih, stoga je od velike važnosti da odrastaju u stabilnom okruženju. Puni su empatije i razumijevanja prema drugima i gaje idealističke sklonosti. Najviše će im se svidjeti igre pretvaranja i društvene igre. Roditelji, zapamtite: nijedan drugi znak nije toliko maštovit i kreativan kao mali Rak!

Lav

Poput pravog djeteta svjetlosti, Lav će uživati u suncu, ali i svjetlosti reflektora. Ako je ijedan horoskopski znak rođen za pozornicu- to je zasigurno Lav! Često su iznimno talentirani, a najsretniji su kad su u centru pažnje. Svojom lijepom pojavom, šarmom i kreativnošću osvojit će svako srce. Ambiciozni su i zrače osobnošću, no ponekad su previše okupirani sobom tako da zaborave na svijet oko sebe, stoga će ih roditelji često morati "prizemljiti".Vrlo rano će htjeti sami donositi odluke, a ono što počnu- dovršit će u velikom stilu. No tražit će i veliki pljesak!

Djevica

Malim Djevicama važna je organizacija i red, a rutina i stabilni ritam pružit će im osjećaj sigurnosti. Najsretniji su kad je svaka stvar na svom mjestu u čistom i urednom domu. Mala Djevica autiće će posložiti po boji, a lutke jednu do druge. Čistoća im je jako bitna- čak i kad se jako uprljaju u igri, veselit će ih kupanje na kraju dana. Crtanje prstićima? Može, ali pripremite čistu vodu za brisanje ručica. Hoće li vaša Djevica biti mali genijalac? Velike su šanse za to- ovi mališani imaju naglašeno logičko razmišljanje. Zanima ih povezanost stvari i mehanizam igračaka. Pustite ih da istražuju nove stvari, sami će vrlo brzo doći do odgovora. Vrlo su razumni za svoju dob i poštuju granice koje postavite. Često su oprezni prema nepoznatim ljudima i situacijama. Potičite dijete na nova znanja i iskustva, jer tek tako će razviti svoje mnogobrojne talente.

scott-webb-59043-unsplash

Vaga

Male Vage su rođeni diplomati- od malih nogu svjesni su da će proći bolje razumijevajući i imajući osjećaja za druge. Vrlo su fleksibilni i u stanju staviti svoje želje sa strane, a roditelji će ih morati potaknuti da izraze svoja mišljenja. Traže harmoniju i mir u domu, a u vrtiću će miriti sukobljene strane. Vole slušati priče i zahvalni su na pažnji koju im dajete. Naravno, trebat će im vremena za odluku koju uvijek oprezno donose. Roditelji će ih morati poticati da izraze stavove i pokazati kako se nositi s razlikom u mišljenjima i svađama.

Škorpion

Vrlo su privržena i emotivna bića. Slijede svoj put bez straha od izazova. Nećete im uspjeti dugo skrivati tajnu- mali Škorpion brzo će saznati gdje ste sakrili slatkiše ili igračke. Vrlo im brzo dosade igračke i aktivnosti i brzo traže nešto novo za igru. Iako unose puno strasti i energije u ono što ih zanima, također se vrlo brzo i razočaraju. Krasi ih naglašena individualnost, no vrlo su osjetljivi i svjesni svojih slabosti i lako se uvrijede. Ovo su mali perfekcionisti kojima se mora ukazati na nesavršenost svijeta i ljudi. Često vole prekoračiti nametnuta pravila, stoga im se razlozi zabrane moraju dobro objasniti.

Strijelac

Ništa im ne izmiče, pa tako ni tajne. Mali Strijelci vole imati kompletan pregled situacije i biti upućeni u sve stvari. Važno im je kretanje, stoga su igre s loptom, bicikliranje ili gimnastika pun pogodak za njih. Ukoliko dožive neuspjeh u nečemu, podignut će se i pokušavati dok ne uspiju pa drugima mogu djelovati kao izrazito ambiciozni. Često precijene svoje granice zaboravljajući na posljedice. Potrebno im je puno slobode u prostoru i igri za koju im ne nedostaje mašte.

maura-silva-636721-unsplash

Jarac

Mali Jarci znaju točno što žele- nijedan drugi znak tako snažno ne demonstrira svoju volju kao oni. Roditelji su često nemoćni prd tvrdoglavošću Jarca, no moraju zapamtiti kako za njih nema prepreke koju neće uspjeti premostiti, niti cilja kojeg neće postići. Često postavljaju preambiciozne ciljeve, no obično ih i uspiju ostvariti. Roditelji im moraju postaviti granice, a malim Jarcima sve mora biti razumno i shvatljivo. No, jednom kad stvore mišljenje o nečemu, držat će ga se bez obzira na okolinu.Vrlo su strpljivi i marljivi, a u parkiću ćete ih lako prepoznati jer će se najduže zabaviti nekom aktivnošću. Vrlo su odgovorni i vole planirati. Postavljaju si velike izazove zbog čega se boje neuspjeha, stoga ih je potrebno naučiti da su greške dio života.

Vodenjak

Vrlo su željni znanja i otkirvanja novih dojmova o svijetu svojim velikim očima. Sve novo i nepoznato privlačno im je i uzbudljivo. Nemaju straha pred ničim, a često su i previše znatiželjna. Ideje su centar svijeta za malog Vodenjaka- često su pravi izumitelji kreativnih novih igara. Mali Vodenjaci originalni su od prvog dana i puni ideja, a drvene kocke savršena su igračka za njih. Ovi kreativci slobodnog duha često postavljaju izazove roditeljima jer imaju viziju kako nešto treba izgledati ili kako što učiniti. Potrebna im je pomoć u prihvaćanju odgovornosti, no dopusite im da sami odluče o čemu. Potaknite ih da završe što su započeli, tako ćete im najbolje graditi samopouzdanje.

Riba

Male duše koje upijaju svaki tračak svoje okoline. Od malih nogu, Ribe imaju ugrađeno šesto čulo, vrlo su intuitivna i empatična. Ponekad ne vide razliku između vlastitih i tuđih osjećaja, a potrebna im je okolina koja će poticati važnost iskazivanja osjećaja. Malim Ribicama potrebno je mnogo ljubavi, sigurnosti i topline- tada će procvasti i pokazati sve svoje talente. Takva okolina pružit će im sigurnost i učiniti da, unatoč svojim fantazijama, ostanu čvrsto na zemlji.

1vanessa-serpas-562504-unsplash

Izvor: mambaby.com

Foto: Unsplash

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.