Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Prostor na četiri tisuće kvadrata

Svečano otvoren prvi Međunarodni sajam namještaja i uređenja interijera "Design District"

Snimila: Nina Orlović Radić
Snimila: Nina Orlović Radić
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2018. u 10:53 2018-11-16T10:53:00+01:00

Danas na tržištu ne može funkcionirati jeftin proizvod, naglašava Jaklin Majetić, obrazlažući svoju izjavu konkretnim podatkom prema kojem je 80 posto ispitanika/gostiju navelo kako im je dizajn najvažniji za osjećaj ugode u mjestu gdje borave

ROVINJ Prostor bivše Tvornice duhana Rovinj ugostio je stotinjak izlagača prvog Međunarodnog sajma namještaja i uređenja interijera »Design District«, koji se može razgledati do 18. studenog na prostoru od četiri tisuće četvornih metra. Svečanom otvorenju prisustvovao je veliki broj uglednih gostiju, koji su redom pozdravili inicijativu organizatora, ali i izbor Rovinja kao grada domaćina.

Podrška drvnoj industriji

Pomoćnica ministra poljoprivrede Renata Ojurović, u ime potpredsjednika Vlade RH-a i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, zaželjela je dobar vjetar u leđa organizatoru i izlagačima, naglasivši kako je sam sajam mjesto i alat ulaska na domaće, ali i inozemno tržište. Također, istaknula je da će ministarstvo poljoprivrede koje sustavno daje podršku drvnoj industriji, to činiti i nadalje te podupirati organizatore u tradiciji održavanja sajma, za koje se nada da će postati tradicionalan.

Predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, također je zahvalila domaćinu i Gradu, koji su osigurali da upravo Rovinj, koji je poznat po svojim investicijama bude mjesto susreta.

"Rovinj je grad koji je pokazao i to konstantno čini da zna i prepoznaje kvalitetan dizajn. Na tome, valja posebno zahvaliti velikim investitorima koji i danas ulažu u kvalitetu. Upravo ovo je mjesto i prostor za sve one investicije koje će se tek dogoditi, odnosno ogroman potencijal za plasman hrvatskog kvalitetnog namještaja kakav potražuju ekskluzivni objekti", rekla je Jaklin Majetić i dodala da kvaliteta i tradicija u suradnji s mladim dizajnerima stvaraju novi, multifunkcionalni proizvod koji može parirati svjetskim brendovima.

"Danas na tržištu ne može funkcionirati jeftin proizvod, naglašava Jaklin Majetić, obrazlažući svoju izjavu konkretnim podatkom prema kojem je 80 posto ispitanika/gostiju navelo kako im je dizajn najvažniji za osjećaj ugode u mjestu gdje borave".

I rovinjski gradonačelnik dr. Marko Paliaga nije krio zadovoljstvo što je Rovinj izabran za mjesto prvog Međunarodnog sajma, koji će upravo turističkim gradovima i investitorima omogućiti da se bolje upoznaju s izlagačima, napose hrvatskim proizvođačima i domaćim brendovima.

GO03626171

Hrvatski proizvođači namještaja imaju što pokazati

Jasna Jaklin Majetić

"Kvaliteta i tradicija u suradnji s mladim dizajnerima stvaraju novi, multifunkcionalni proizvod koji može parirati svjetskim brendovima"

Suočavanje s konkurencijom

"Sajam je veliki pomak kako za domaće proizvođače tako i za domaće naručitelje koji se imaju prilike uvjeriti u kvalitetu naših brendova. Smatram kako je upravo ta relacija način i put da svi zajedno krenemo naprijed", rekao je gradonačelnik Paliaga, s kojim se složio i Drago Veselčić, ispred Udruženja hrvatskih proizvođača namještaja »Hrvatski interijeri«.

Veselčić je istaknuo kako je prvotna zamisao Sajma bila prezentacija isključivo domaćih proizvođača.

"Od te se zamisli odustalo vjerujući kako se ne treba i nema razloga zatvarati u vlastito dvorište, već naprotiv otvoriti i suočiti s konkurencijom", poručio je Drago Veselčić, dodajući kako se naši proizvođači nemaju čega stidjeti, već naprotiv pokazati odličnim proizvodom i dizajnom.

Prigodnim se govorom okupljenima obratio i generalni konzul Republike Italije u Rijeci Paolo Palminteri, zahvaljujući organizatoru ali i svojim sunarodnjacima koji su predstavili Italiju na ovom atraktivnom Sajmu.

GO03626175

Tatjana Kos, direktorica Sajma

GO03626173

Zanimljiv kutak na sajmu

Stiže i Karim Rashid

Sajam »Design District« može se razgledati svaki dan od 9.30 do 19 sati. U izlagačkim prostorima objedinjena je kompletna usluga, od projektiranja do uređenja prostora bilo za turističke, javne ili privatne projekte. Također, Sajam prati i konferencija (Bio)arhitektura/sloboda održivosti, te forum na temu »Hrvatski turizam može bolje– pripremite se za novog gosta«. Istaknimo i da je Karim Rashid, poznato ime iz svijeta dizajna i arhitekture, ujedno i velika zvijezda prvog Design Districta. O vezi turizma i arhitekture Rashid će govoriti danas (16. studenog) u 10 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.