Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Čarobne priče

Preporučili knjižničari: Ovih sedam slikovnica pravi su izbor za naše bebe i predškolce

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2018. u 16:50 2018-09-18T16:50:03+02:00

Pjesmice i brojalice, problemske i terapeutske slikovnice, zbirke za laku noć i prekrasne, poučne priče samo su dio liste najljepših slikovnica i zbirki za najmlađe

Nedavno smo pisali o važnosti čitanja djeci od rođenja, a danas vam donosimo prijedloge najboljih slikovnica za bebe i malu djecu predškolskog uzrasta po preporuci knjižničara. Naći će se za svakoga ponešto: od problemskih i terapeutskih slikovnica koje će pomoći vašem djetetu da prevlada prepreke, do umirujućih priča za laku noć, prekrasnih ilustracija i priča o životinjama koje će razbuditi maštu vašeg malog čitatelja.

1. Iš'o medo u dućan, oslikala Željka Mezić

1-1

Prekrasna slikovnica pjesmica i brojalica za najmlađe s čarobnim ilustracijama koje je oslikala naša poznata ilustratorica Željka Mezić očarat će male bebe jednako kao i veću djecu, a vi ćete se prisjetiti svih pjesmica iz vašeg djetinjstva.

2. Iva se skriva, Fiona Woodcock

iva_se_skriva_cover_web-600x597

I sami znate koliko se djeca raduju igri skrivača i koliko vole otkrivati skrivene stvari. Iva i njezini prijatelji također se obožavaju igrati skrivača, no Iva uvijek pobjeđuje. Ne može si pomoći, jednostavno je predobra u tome, ali pritom zaboravlja da se u igri s prijateljima mora prilagoditi i njihovim željama. Važna lekcija u socijalizaciji vješto je skrivena u ovim prekrasnim ilustracijama i poučnoj priči.

3. Laku noć, Leslie Patricelli

3

Ova vesela i duhovita slikovnica olakšat će svakom djetetu, ali i roditelju odlazak na spavanje.

4. Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri, T. Gjurković, T. Knežević

jezic_naslovnica_webshop750

Ovu problemsku slikovnicu napisale su diplomirane psihologinje. Slikovnica je dio serijala, a u ovoj knjizi fokus priče je dječja tuga i frustracija zbog neuspjeha u igri. Slikovnica spada u tzv. terapeutske priče uz dodatak za savjetima za roditelje kako pomoći djetetu da savlada frustraciju zbog gubitka u igri.

5. Velika knjiga priča o životinjama, Planetopija

Velika knjiga priča o životinjama

Zbirka sadrži osam priča o životinjama iz šume, džungle i dvorišta. Priče su idealne za zajedničko čitanje, a poruka svake priče pomoći će djetetu da lakše razumije sebe i svijet oko sebe. Zbirka sa prekrasnim ilustracijama idealan je izbor za čitanje prije spavanja.

6. Velika knjiga priča za laku noć, skupina autora

velika-knjiga-prica-za-laku-noc

Ova zbirka sadrži osam prekrasno ilustriranih i jednostavnih priča idealnih za zajedničko čitanje prije spavanja. Šarmantni zec Skočko i prekrasna vidra koja se uvijek htjela držati za ruke i zaposlena vjeverica samo su neki od likova koji će vas osvojiti na prvi pogled.

7. Žirafe plesati ne znaju, Giles Andreae

18893336_10155371030271563_7513975511446613008_n

Višestruko nagrađivani britanski književnik Giles Andreae i izvanredni autor Guy Parker zaslužni su za ovu prekrasnu priču šarenih ilustracija o žirafi Žiru koji nije znao plesati, a toliko je htio biti dio svečanog plesa koje održavaju životinje u džungli. Sve dok ne sretne Cvrčka koji će mu reći kako glazba može biti sve što se osjeća u duši, a naš Žiro počinje plesati i svojim plesom zadivi sve životinje.

Svatko od nas plesati znade
Kad pronađe glazbu koja ga pokreće.”

Izvor: čitajmi.info

slikovnice za najmlađe, problemske slikovnice, priče za laku noć

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.