Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Odmor za sve

'Pasji odmor': Sve više hotelijera u ponudi ima i posebne usluge za kućne ljubimce

Veliki broj gostiju na odmor dolazi s ljubimcem / Snimio Marko GRACIN
Veliki broj gostiju na odmor dolazi s ljubimcem / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2016. u 23:02 2016-06-27T23:02:00+02:00

U razdoblju od 18. lipnja do 3. rujna u apartmanskom smještaju vlasnik za svog ljubimca plaća 12 eura dnevno, dok je cijena u mobilnim kućicama u kampu različita, a ovisi o tome u kojem periodu gosti borave, odnosno o kojem se dijelu ljetnog razdoblja radi, kažu u Zaton Holiday Resortu

Iznos nadoplate za ljubimca na zadarskom području razlikuje se ovisno o vrsti smještaja, a ponegdje i o veličini životinje, a cijena se kreće od 5 do 20 eura, no u izvansezonskom razdoblju negdje je moguć i besplatan smještaj za ljubimca. Tako u Zaton Holiday Resortu kažu kako su kod njih kućni ljubimci dobrodošli, a njihov je boravak u apartmanskom smještaju besplatan od 3. rujna do 18. lipnja.

– U razdoblju od 18. lipnja do 3. rujna u apartmanskom smještaju vlasnik za svog ljubimca plaća 12 eura dnevno, dok je cijena u mobilnim kućicama u kampu različita, a ovisi o tome u kojem periodu gosti borave, odnosno o kojem se dijelu ljetnog razdoblja, podijeljenog u šest sezona, radi, kažu u Zaton Holiday Resortu, gdje navode i kako veliki broj gostiju na odmor dolazi s ljubimcem, a riječ je najčešće o psima i tek ponekom mačkom. Za vlasnike su njihovi ljubimci poput članova obitelji i stoga se jako vodi računa o kvaliteti usluge koja im se u smještajnom objektu pruža, pa tako u Zaton Holiday Resortu kažu kako je kod njih za pse predviđen i poseban dio plaže, a vlasnici su zadovoljni uvjetima u kojima »ljetuju« njihovi četveronožni prijatelji.

I u biogradskoj Iliriji psi imaju pristup u hotelski smještaj, pa tako iz ove turističke kuće navode kako je nadoplata za psa u hotelu 20 eura, te kako imaju dosta gostiju koji im dolaze s kućnim ljubimcem. Iako još uvijek dosta hotela na Jadranu ipak ima zabranu primanja kućnih ljubimaca, u nekima je, doznajemo, sve stvar dogovora, pa se takvim gostima izlazi ususret na način da ih se smješta u posebne sobe u kojima ne borave gosti koji su alergični na životinjsku dlaku.

S obzirom da svi odgovorni vlasnici o smještaju svog ljubimca na odmoru razmišljaju prije planiranja ljetovanja, sve veći broj hotelijera i na zadarskom području vodi računa da u svoje ponude uvrsti i usluge koje pruža psima, a riječ je najčešće o plaži, ali i o tuševima za pse. Napomenimo još kako vlasnici koji sa svojim ljubimcem putuju u inozemstvo, kao i oni koji sa životinjom ulaze u Hrvatsku, trebaju voditi računa o zakonskim odredbama prijevoza životinja, što uključuje i veterinarsku potvrdu kako je životinja zdrava i ne dolazi iz područja u kojem ima zaraznih bolesti koje bi mogla prenijeti na ljude ili druge životinje.

Također, vlasnik tijekom putovanja treba ljubimca propisno prevoziti, što znači da pas koji se prevozi automobilom mora biti smješten na stražnjem sjedalu vezan specijalnim pojasom koji mu onemogućava kretanje po prednjem dijelu vozila, a najsigurnija metoda prijevoza psa i mačke je njezin smještaj u transporter, odnosno kavez. Ukoliko je pas vezan vlasnik treba koristiti isključivo prsni ham, a nikako ogrlicu kako u slučaju naglog kočenja ne bi došlo do ozljede vrata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.