Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
25. kolovoza 2019.
Zabavne igre

Nova aktivnost za razvoj fine motorike predškolaca: učimo se rezati škarama lude frizure od kartona!

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2018. u 17:18 2018-10-05T17:18:44+02:00

Učenje rezanja škarama važan je čimbenik za razvoj fine motorike jer mališanima rezanjem jačaju ruke, vježbaju preciznost i koordinaciju oko- ruka

Vrijeme je za novu zabavnu aktivnost za razvijanje fine motorike predškolaca i manje djece. Učenje rezanja škarama važan je čimbenik za razvoj fine motorike jer mališanima rezanjem jačaju ruke, vježbaju preciznost i koordinaciju oko- ruka. Neobična i vesela igra koju donosimo u nastavku primjerena je za dob od tri godine nadalje i zahtjeva nadzor roditelja.

Danas ćemo se igrati frizerskog salona s neobičnim gostima od kartona. Za ovu igru potrebno vam je malo papira, kartonski tanjuri ili role toaletnog papira, flomaster i dječje škare. Pripremite igru tako da ćete na kartonske tanjure nacrtati smiješna lica, izrezati im onlik ušiju i trakice kose. Sada je red na mališanima da pošišaju svojeg gosta. A joj, nekome se ne sviđa nova frizura!

1

Možete se igrati džungle i napraviti papirnate zelene košarice trave u koje ćete postaviti figurice životinja, a vaš mali istraživač mora pošišati travu i osloboditi strašnog tigra.

2

3

I jedna obična rola toaletnog papira može poslužiti za veselu igru: nacrtajte smiješna lica i narežite trakice za kosu i neka mali frizeri započnu s šišanjem.

4

Možete se i poigrati plastelinom. Pripremite škare za plastelin i plastelin u šarenim bojama kojeg ćete zarolati u duguljaste valjke. Mališani obožavaju rezati plastelin, a ova zabavna aktivnost sigurno će ih dugo zaokupirati.

5

Foto: acraftyliving Instagram

razvojne igre za djecu, fina motorika

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka