Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
13. prosinca 2019.
Pjenasti užitak

Možete li odoljeti sljezovim kolačićima u vrućoj čokoladi? Evo savršenog recepta za njih

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2018. u 8:22 2018-09-27T08:22:42+02:00

Sljezovi kolačići savršena su slatka poslastica koja se topi u ustima, a odličan su dodatak kakau ili toploj čokoladi

Stižu nam hladni dani i nema ljepšega nego zavući se ispod tople deke, gledati film i polako ispijati topli napitak. A tko može odoljeti sljezovim kolačićima? Fini i mekani poput oblaka, mogu se jesti samostalno ili ih možete staviti u toplu čokoladu ili kakao za potpuno uživanje.

Sastojci:

3 paketića želatine u prahu

1 šalica hladne vode

1 ½ šalice šećera

1 šalica meda

¼ žličice soli

2 žlice ekstrakta vanilije

šećer u prahu

Priprema:

1. U velikoj zdjeli pomiješajte želatinu s pola šalice hladne vode. Stavite sa strane.

2. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, med, sol i preostalu hladnu vodu. Kuhajte na srednje jakoj vatri često miješajući dok se šećer ne otopi. Pojačajte vatru dok sirup ne dosegne 115 stupnjeva, koristite kuhinjski termometar.

3. Maknite sirup s vatre. Miksajući na maloj brzini, polako dodajte šećerni sirup u želatinu. Pojačajte brzinu i miksajte 15 minuta do guste smjese. Dodajte vaniliju i dobro izmiksajte.

4. Kalup za pečenje obložite plastičnom folijom i pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte i prekrijte šećerom u prahu.

5. Pustite preko noći da se ohladi na otvorenom ili stavite u frižider na 5 sati.

6. Kolačiće prebacite na dasku za rezanje. Koristeći oštar nož, režite na pravilne kockice i odrezane stranice uvaljajte u šećer u prahu.

7. Kolačiće stavite u zatvorenu posudu na sobnu temperaturu najviše 3- 4 dana.

aamulyaa

leisurelydoesit

Izvor: thekitchenismyplayground.com

Foto: aamulyaa, leisurelydoesit Instagram

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.