Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
28. veljače 2020.
Novopečena Miss Hrvatske

KATARINA MAMIĆ: Još nisam svjesna što to znači, ali sam naziv "svjetski" sve govori

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2019. u 8:00 2019-09-07T08:00:00+02:00

Popričali smo s najljepšom Hrvaticom o prvim dojmovima nakon izbora, ali i planovima za budućnost

Nedugo nakon što joj je prošlogodišnja pobjednica Ivana Mudnić-Dujmina pred brojnom publikom na glavnom trgu u Malom Lošinju stavila na glavu krunu kao jedno od obilježja Miss Hrvatske, s ovogodišnjom slavodobitnicom Katarinom Mamić porazgovarali smo o prvim dojmovima. Nova Miss Hrvatske jedna je od dviju predstavnica Ličko-senjske županije iako je životno vezana za Zagreb.

Odakle ste i čime ste se bavili dosad?

– Rođena sam 14. rujna 1996. godine u Zagrebu. Porijeklom s mamine strane sam iz Smiljana, otkuda je djed. Završila sam 18. jezičnu gimnaziju na Šalati, a sada sam na trećoj godini studija novinarstva i nadam se to završiti. Nakon toga, planiram završiti odnose s javnošću i presretna sam što sam osvojila stipendiju, što mi je – uz auto – bio cilj natjecanja. Trenirala sam odbojku i ritmičku gimnastiku i učila engleski u dodatnim školama stranih jezika. Uglavnom su me odbojka i engleski pratili kroz cijelo djetinjstvo.

Kakvi su prvi dojmovi nakon pobjede i što vam ona predstavlja?

– Sve mi se sada čini lakše i otvorilo mi se puno mogućnosti. U prvim satima nakon izbora nisam uključivala mobitel i pričekala sam da se vratimo u hotel i da ondje pogledam poruke i komentare. Imam veliku podršku cijele obitelji, prijatelja, velike rodbine u Hercegovini. Upravo me najviše veselilo to što me baka gledala na televiziji.

01

UZBUDLJIV ŽUPANIJSKI IZBOR

Što se događalo na županijskom izboru za Miss, imali ste prekid događaja, a na kraju ste u završnicu uvrštene dvije?

– Na izboru u Gospiću bila je lažna dojava o bombi, prije samog početka, pa je natjecanje bilo odgođeno na približno dva sata. Došli su specijalci, pregledali zgradu i sve je bilo čisto. Na kraju smo Glorija Mudrovčić i ja imale jednak broj bodova i odlučeno je da će ona biti Miss županije, a direkcija je naknadno odlučila da ćemo obje u završni izbor.

Koji dio priprema za završni izbor vam ostaje u najljepšem sjećanju?

– Na pripremama u Topuskom najljepša su bila nova prijateljstva i sigurna sam da ću s nekoliko natjecateljica i dalje ostati u kontaktu. To me ugodno iznenadilo jer nikada se ne zna kako će to biti i s kim ćete se »naći«. U najljepšem mi sjećanju na Lošinju ostaje boravak u hotelu gdje je predivan smještaj, predivno osoblje i usluga. Također i u Topuskom, mogu reći samo pozitivne stvari o atmosferi na bazenima, stvarno nam je ondje bilo zabavno. Na izbor u Mali Lošinj došli su mi mama i brat. Najbučniju podršku iz publike imala je Emeralda Slaviček iz Preloga.

Kako ste se vi ostale kandidatkinje osjećale zbog toga?

– Kolegica iz Preloga je dobra i simpatična, a tako toplo su je pozdravljali iz publike da sam joj skoro i sama počela skandirati s pozornice. Sve smo to dobro prihvatile – takva smo ekipa i mislim da se ljudi inače u tako kratkom vremenu ne zbližavaju kao što smo se mi međusobno zbližile.

02

BUDUĆA VLASNICA VRTIĆA

Donosi li uvrštenje na Izbor za miss svijeta tremu?

– Još nisam svjesna što to znači, ali sam naziv "svjetski" govori sve o tome. Priprema već počinje, već s prvim snimanjem i treninzima te pokusima za šminkanje.

Kakve su vam ambicije u obrazovanju i poslu, čime biste se željeli baviti u budućnosti?

– Mislim da mi ovo u studiju ništa neće poremetiti iako moram obraniti svoj rad na fakultetu. Vjerujem da će vremenski sve sjesti tako da taman upišem diplomski studij. Od kolegija na fakultetu najdraža mi je Komunikologija, to mi je jednostavno najzanimljivije. Idem po redu i trenutačno mi je prioritet dovršiti ove tri godine fakulteta. Imam cilj po cilj, pa nakon toga mislim o sljedećem. Voljela bih otvoriti svoj dječji vrtić - mogu reći da mi je to veliki cilj. Obožavam djecu, također i dadiljam, čuvam djecu svojih rođaka, to me jako veseli i oduvijek mi je bilo zanimljivo. U prvih dvadesetak minuta nakon izbora najviše su mi na trgu prilazila djeca i htjela se slikati sa mnom, što me ispunilo, jer mi je mlada publika najdraža. Ali, tko zna, možda ću raditi nešto drugo, možda taj vrtić bude "plus" uz neki drugi posao – bili to odnosi s javnošću, novinarstvo ili nešto drugo.

ZALJUBLJENA U MEKSIKO

Što možemo saznati o vašem privatnom životu, načinu provođenja slobodnog vremena?

– Imam dečka već dvije godine, ali nemojmo otkriti ime. Sretno sam zaljubljena i to je dovoljno. Što se tiče filmova, najviše volim pogledati psihološke trilere. Od muzike najradije slušam ono što je na radiju, baš i nisam u situaciji da si puštam muziku za sebe. Zasad ne planiram putovati osim na Izbor u London. Bila sam nedavno u Amsterdamu, a u budućnosti bih voljela posjetiti Meksiko jer mi se sviđa njihova kultura, španjolski jezik – nadam se da ću ga početi učiti – njihova gastronomija, živahna kultura. Provođenje slobodnog vremena? Već sedam godina se bavim modelingom i dadilja sam, tako da izvan fakulteta ili čuvam djecu ili imam neka snimanja. Najviše uživam tako da sam doma s obitelji, to mi je najdraže.

Što volite odjenuti, koji su vam odjevni predmeti najmiliji?

– Nemam uzora što se tiče mode... Recimo da mi je uzor svaka djevojka na cesti na kojoj mi se nešto svidi, pa od nje preuzmem tu ideju, makar to bio neki detalj.

Koje je vaše omiljeno jelo, volite li i kuhati?

– Sva riblja jela su mi omiljena, sve što ima veze s morskom ribom. Nisam baš poznata po tome da sam dobra u kuhinji, ali se trudim i svako malo naučim neko novo jelo i vjerojatno bi mi to išlo, ali bih trebala češće kuhati. Hvale mi umak bolognese koji mi stvarno dobro ispadne. Naravno, i one općenite stvari; znam ispeći meso, krumpire, napraviti juhu, tjesteninu s raznim umacima, ali želim naučiti pripremati i neka komplicirana jela.

Foto: Vedran Karuza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.