Malo drugačija priprema

Isprobajte nešto novo i pripremite za večeru pizzu s pestom od bosiljka i mozzarellom

P. N.

Foto: screenshot

Foto: screenshot

Pizza je savšen izbor za večeru, a fina je u svim mogućim varijantama. Danas vam donosimo recept s pestom i mozzarellom koji će vas sigurno oduševiti



Dolaskom zime tražimo tople i zasitne obroke, a nema boljeg obroka za večeru od pizze. Ako vam je dosadila pizza u klasičnoj verziji, isprobajte ovu mirisnu i finu pizzu s pestom od bosiljka kojeg možete sami pripremiti ili kupiti već pripremljeni. Brza večera gotova je za 20- ak minuta, a sastojke možete prilagoditi prema vlastitom ukusu.


Sastojci:


2 žličice suhog origana




1 žlica sezamovih sjemenki


1 žlica naribane limunove korice


1 žličica kumina


1 gotovo tijesto za pizzu ili domaće tijesto


ekstra djevičansko maslinovo ulje


1/3 šalice pesta od bosiljka *


1 rajčica, tanko narezana na kolutiće


1 paketić mozzarellle


malo svježeg bosiljka


sol i papar


* Priprema domaćeg pesta:


U mužar stavite 3 režnja češnjaka, dodajte krupnu sol i papar i pretvorite u pastu. Natrgajte vezicu svježeg bosiljka. Uzmite šaku pinjola, tostirajte na tavi i ohladite. U mužar ubacite bosiljak i pinjole, izradite u pastu i dodajte maslinovog ulja do željene gustoće.


Priprema pizze:


1 .Pećnicu zagrijte na 230º C. Masni papir poškropite maslinovim uljem.


2. U manjoj posudi pomiješajte origano, sjemenke sezama, koricu limuna, kumin, sol i papar.


3. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto, a zatim ga prebacite na papir za pečenje.Tijesto premažite maslinovim uljem i ravnomjerno prekrijte začinima iz posude. Tijesto premažite pestom, prekrijte kolutovima rajčice i kriškama mozzarelle te poškropite maslinovim uljem. Dodajte soli i papra po želji.


4. Pizzu prebacite u pećnicu i pecite 10- 15 minuta dok kora ne postane smeđa. Izvadite iz pećnice i stavite još malo bosiljka po želji. Narežite na kriške i uživajte!


Izvor: halfbakedharvest.com


Foto: screenshot