Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Što planeti smjeraju sljedećih mjesec dana?

Venera "vadi kestenje" iz vatre

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2010. u 14:17 2010-12-20T14:17:06+01:00

Već sada mogu biti zamjetni Venerini blago pozitivni aspekti prema Marsu, a potom oko Nove godine i puno jači prema Jupiteru i Uranu. Ali, s obzirom na cjelokupnu sliku, nije vrijeme za velike planove i očekivanja

Sunce ulazi u znak Jarca 22. prosinca 2010. u 0.40 sati i kretat će se ovim kardinalnim zemljanim znakom zodijaka sve do 20. siječnja 2011. u 11.20 sati, kada će ući u znak Vodenjaka. U međuvremenu Sunce, ali i Merkur u idućem razdoblju prilaze u mnoštvo snažnih aspekata. Upravo sada, ali i idućih nekoliko dana aktiviraju kvadrat s Jupiterom i Uranom u Ribama. Zatim Sunce prilazi u konjunkciju s Plutonom, egzaktno 27. prosinca, dok se istovremeno i Mars približava u vrlo opasan aspekt kvadrata prema Saturnu 29. prosinca. Malo zatim Sunce se slaže u aspekt kvadrata sa Saturnom, koji će biti egzaktan 7. siječnja. S obzirom da aspekti djeluju po nekoliko dana prije i poslije, a djelovanje se odnosi na astrološki značajne točke, a ne samo na poziciju Sunca u znaku, bez uvida u osobni horoskop ne može se preciznije reći puno više.

Općenito upozorenje za sve glasi: obratite malo više pozornosti na te datume, a osobito na Mjesečeve mijene, i to plus-minus dan ili dva. Dakle, osobito na aktivnosti tih dana. Bez pretjerivanja, dobro je izbjegavati nesigurne i rizične situacije, osobito u dane pomrčine Mjeseca 21. prosinca i pomrčine Sunca 4. siječnja.

Strastvena Venera u Škorpionu, simbol zajedništva, mira, zadovoljstva i ljubavi, »vadi kestenje iz vatre« idućih dana, točnije sve do 7. siječnja, kada ulazi u Strijelca. Naime, već sada mogu biti zamjetni Venerini blago pozitivni aspekti prema Marsu, a potom oko Nove godine i puno jači prema Jupiteru i Uranu. Ali, s obzirom na cjelokupnu sliku, nije vrijeme za velike planove i očekivanja. Znam, prognoze nisu idealne, ali što se može. Netko se bolje snalazi u ovakvim okolnostima, a netko malo teže. Ovisi o strukturi osobnosti i okolnostima u kojima živimo.

Tranziti planeta

Prvi planet do Sunca, Merkur, kreće se prividno retrogradno od 10. prosinca i do danas se vratio sa na 27. stupanj Strijelca, a 30. prosinca zaustavlja se, dakako opet prividno za nas promatrače sa Zemlje, na 20. stupnju Strijelca i kreće direktivno. Do kraja razdoblja stići će do 9. stupnja Jarca.


Venera se danas kreće 13. stupnjem Škorpiona, a 7. siječnja ulazi u Strijelca te će do kraja razdoblja stići već do 14. stupnja ovog vatrenog znaka zodijaka. Mars se danas nalazi na 9. stupnju Jarca, kojim će se kretati sve do 15. siječnja, kada će ući u Vodenjaka. Do kraja razdoblja stići će do 4. stupnja ovog zračnog i fiksnog znaka zodijaka.


Jupiter se kreće znakom Riba te će idućih dana prijeći put od 25. do 30. stupnja ovog promjenjivog vodenog znaka zodijaka.

Saturn se danas kreće 16. stupnjem Vage, a do kraja razdoblja stići će do 18. stupnja ovog zračnog i kardinalnog znaka zodijaka.

Prvi transcendentni planet Uran je vrlo spor te će se idućih dana pomaknuti tek za jedan stupanj, na 28. stupanj Riba.

Neptun je također spor pa će njegov pomak biti s 27. na 28. stupanj Vodenjaka.

Planetoid Pluton će idućih dana prijeći put s 5. na 7. stupanj Jarca.

Još je jedan planetoid čije je kretanje posebno zanimljivo pratiti, a to je Kiron, s putanjom između Saturna i Urana. Simbol je životne rane iz koje učimo. U stopu prati Neptuna - idućih dana kretat će se od 27. do 29. stupnja Vodenjaka.

Kardinalci u prvom planu

Najjači transformativni aspekti prikazani egzaktnom konjunkcijom Marsa, Merkura i Plutona 14. prosinca, protežu svoje najjače djelovanje tjedan prije, ali i tjedan poslije ovog datuma. Kao što sam spomenula u članku prije mjesec dana, ovaj aspekt odražava se vrlo specifično najprije na one koji na samom početku Jarca, Ovna, Raka i Vage imaju Sunce ili pak neku važnu točku svog natalnog horoskopa. A među njima su i stjecajem okolnosti vladajući krugovi u našoj domovini, s obzirom da je u horoskopu Hrvatske pozicija Sunca na 4. stupnju Raka. Nastupila je konfuzija u vladajućim krugovima, vezano uz bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera (Sunce u Blizancima, ali Merkur, vladar Blizanaca na 4. stupnju Raka!). Budući da se sada radi o retrogradnom Merkuru, koji će se na ovu poziciju vratiti 18. siječnja, i opet u egzaktnu konjunkciju s Plutonom, taj dan bit će osobito naglašen u smislu raščišćavanja problema nastalih 9. prosinca.

Kardinalni znaci - Ovan, Rak, Vaga i Jarac - u prvom su planu ovih dana. Poslovni, partnerski ili obiteljski problemi mogli bi im pomrsiti račune i planirane aktivnosti. Ali, treba iskoristiti ono što život nudi i prihvatiti teret odgovornosti. U ljubavi i prijateljstvu mnogi bi mogli naći oduška. Osobito Rakovi rođeni u zadnjoj desetini znaka, koji će ipak imati više prilike za emocionalne susrete i ugodne blagdane.

Fiksni znaci - Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak - već po svojoj osnovnoj osobini ne bi trebali biti brzopleti. Ali, okolnosti iz neposredne okoline neće ih ostaviti ravnodušnima (djeca, partner, prijatelji). Trenutne nesuglasice ne moraju biti dugotrajne, ali i vaši zahtjevi i očekivanja su možda preveliki. Obratite pažnju na eventualne zdravstvene probleme ovih dana, tek da se ne pretvore u kronične. Mnogim Škorpionima i Bikovima slijede ugodni blagdani u partnerstvu.

Promjenjivi znaci - Blizanci, Djevica, Strijelac, Ribe: tuđe vrijednosti i vaše neće se podudarati tako lako. To može izazvati neslogu i sukobe u poslovnom, ali i u domaćem okruženju. Partner ili partnerica bi možda jedno, a vi drugo. Eventualne financijske probleme možda neće biti moguće riješiti tako brzo. Iskoristite ono što imate nadohvat ruke i budite zadovoljni time. Ovdje treba izdvojiti Ribe i Djevice, koje uz sve probleme imaju i povoljne aspekte za ljubav i druženje, upravo oko blagdana.

Mjesečeve mjene

 Uštap - 21. prosinca 2010. u 9.15 sati - Sunce na 30. stupnju Strijelca, a Mjesec na 30. stupnju Blizanaca - pomrčina Mjeseca;
 Zadnja četvrt - 28. prosinca 2010. u 5.20 - Sunce na 7. stupnju Jarca, a Mjesec na 7. stupnju Vage;
 Mlađak - 4. siječnja 2011. u 10.04 sati - Sunce i Mjesec na 14. stupnju Jarca - pomrčina Sunca;
 Prva četvrt - 12. siječnja 2011. u 12.33 sati - Sunce na 22. stupnju Jarca, a Mjesec na 22. stupnju Ovna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze