Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Teorija i praksa

Prijave za početni i napredni tečaj psihološke astrologije kod Karin Baloh Martić

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2017. u 10:14 2017-11-20T10:14:00+01:00

Početni tečaj psihološke astrologije kojeg vodi Karin Baloh Martić počinje u četvrtak, 23.studenoga u 18.30 sati. Rok za prijave je 22.11.

Tečaj je namijenjen onima koji se prvi put susreću s astrologijom, ali i onima koji nisu imali priliku sistematizirano usvajati astrološko znanje, osobito iz područja psihološke astrologije.

Početni tečaj psihološke astrologije obuhvaća:

  • * uvod u astrologiju kao znanost i umjetnost
  • * povijest astrologije
  • * upoznavanje s osnovama natalne astrologije: znakovima Zodijaka, planetima Sunčevog sistema, planetarnim aspektima i astrološkim kućama
  • * uvod u interpretaciju natalnog horoskopa
  • * osnovno upoznavanje s vlastitim natalnim horoskopom i kako ga uklopiti u svakidašnju realnost
  • * izračunavanje i ispis natalnog horoskopa.

Tečaj je opsega 40 školskih sati, održavat će se svaki drugi četvrtak po četiri školska sata od 18.30 do 21.45. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 098/44 33 15 ili na mail astrodrom@gmail.com.

Napredni tečaj psihološke astrologije počinje 30. studenoga u 18.30 sati i treći je od tečajeva na osnovnom nivou koji zajedno tvore zaokruženu cjelinu. Upoznaje vas s planetarnim ciklusima i astrološkom prognostikom. Napredni tečaj astrologije obuhvaća:

* Teorija i praksa tranzita. Tranziti Saturna, Urana, Neptuna i Plutona kao specifičnih pokazatelja važnijih individualnih prekretnica. Značaj svakog tranzitnog planeta, tj. svakog procesa posebno: Najprije općenito, zatim kroz kuće natalnog horoskopa i obzirom na položaj natalnih planeta i kutnih točaka.

* Sekundarne progresije: Izračunavanje sekundarnih progresija, progresirani Mjesec u znakovima, kućama i aspektima, progresirano Sunce, Merkur, Venera i Mars

* Pregled različitih vrsta astrologije: Natalna astrologija naspram političke (kolektivne) astrologije, horarna astrologija, sinastrija, medicinska astrologija temeljne razlike između tradicionalne i suvremene psihološko-astrološke misli te njihova upotreba na različitim područjima znanosti i umjetnosti.

Tečaj je opsega 40 školskih sati.

Kako ćete znati da su ovi tečajevi upravo ono što vam treba?

- Pristup astrologiji s kojim ste se dosad imali prilike sresti nije ispunio vaša očekivanja. Smatrate kako je astrologija više od pukog predviđanja budućnosti i zanima vas kako je primijeniti u suvremenom društvu, u razrješavanju dilema s kojima se susreće moderni čovjek, kaže Baloh Martić..

Razlika između tradicionalne i psihološke astrologije?

- Da ne zaboravimo, moderna, psihološka astrologija nastala je, izrasla i još uvijek je vezana za tradicionalnu astrologiju mada je fokus svog proučavanja okrenula unutarnjem svijetu pojedinca odnosno njegovoj psihi. Korištenjem mitologije i psihologije u svojim tumačenjima daje duboki uvid u dušu svakog od nas i pomaže nam da doživimo sebe u novoj, kvalitetnoj dimenziji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.