Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Astrologija

LIPANJ PUN POZITIVE: Jupiter vraća optimizam, vatreni trigon donosi hrabrost i energiju

ilustracija
ilustracija
Autor:
Objavljeno: 5. lipanj 2017. u 6:22 2017-06-05T06:22:11+02:00

Nekako će sve doći na svoje mjesto u lipnju...

Ovaj mjesec je jedan od najpozitivnijih u 2017. godini i trebali bi ga maksimalno iskoristiti za nove poduhvate i ostvarenje planova i želja.

Skladno će biti do polovice lipnja, dok će od 25. lipnja aspekti planeta zahtijevati da određenim situacijima posvetimo posebnu pažnju. U prvih desetak dana lakše ćemo izražavati svoje osjećaje u ljubavi i ljubavni odnosi bi mogli dobiti novi zamah. Mnogi problemi će se riješiti mirnim putem.

Nakon četiri mjeseca retrogradnog hoda Jupiter će krenuti direktno od 9. lipnja, što će donijeti napredovanje i vratiti optimizam vezanu uz budućnost od sada pa nadalje, sve do kraja rujna 2017. Jupiter je retrogradan od 6. veljače 2017. i za većinu nas je stvorio stagnaciju i nesigurnost. Sada kada krene direktno spremni smo krenuti naprijed.

Istog dana, 9. lipnja, imat ćemo pun Mjesec u Strijelcu, a Jupiter vlada znakom Strijelca što definitivno znači jedan veliki zaokret u našim životima.

Rane dane lipnja obilježava veliki trigon u vatrenim znakovima (Ovan, Lav i Strijelac) između Mjesečevog sjevernog čvora, Venere, Saturna i Urana. Ovaj trigon donosi  hrabrost, živahnost i veliku energiju koju ćemo uložiti u ostvarivanje planova. Na osobe koje imaju u svom natalnom horoskopu planete oko 27. stupnja Lava, Ovna, Strijelca, Vage i Blizanaca najviše će djelovati ovaj „veliki križ“.

Također, imamo Marsa na zadnjim stupnjevima znaka Blizanca, koji će raditi sekstil s Mjesečevim sjevernim čvorom i Uranom i Venerom. Uz pomoć Marsa formirat će se i konfiguracija koja se u astrologiji zove “Zmaj“. Ova konfiguracija donosi stabilnost i ravnotežu. Budući je Saturn srž ove konfiguracije, to nam govori da će naši temelji za nove projekte i planove biti na čvrstim osnovama.

BITNA KRETANJA PLANETA:

4. lipnja -  Mars ulazi u Raka

6. lipnja – Venera ulazi u znak Bika

6. lipnja -  Merkur ulazi u znak Blizanaca

9. lipnja -  Puni Mjesec  na 18 ° i 53 ' Strijelca

9. lipnja -  Jupiter kreće direktno

16. lipnja -  Neptun kreće retrogradno

20. lipnja – Sunce ulazi u znak Raka

21. lipnja – Merkur ulazi u znak Raka

23. lipnja – Mlad Mjesec u znaku Raka na 2. stupnju

 

2. lipnja nam donosi  pripremu za dobre aspekte Sunca  i Jupitera. Iskoristimo ovaj dan za nešto važno u životu, za novi početak u poslu. Sve što započnemo danas, vezano uz posao, očekujmo financijski dobitak.

Oko 2. i 3. lipnja Venera u Uranu bit će u konjunkciji na 27. stupnju Ovna, što nam donosi šanse za ljubavne susrete i prepuštanje emocijama. Danas bi bilo dobro  učiniti nešto uzbudljivo, neobično. Neki će se naći u teškoćama u izražavanju emocija i zbog mogućih prekida.

4. lipnja planet Mars ulazi u znak Raka, dok će Sunce  na 14. stupnju Blizanca biti u kvadratu s Neptunom na 14. stupnju Riba. Ovaj kvadrat u promjenjivim znakovima donosi izdaju ili zabludu. Sada se možemo suočiti s velikom konkurencijom, s planovima bez mogućnosti realnog ostvarenja i biti razočarani.

Kada Mars uđe u neodlučnog  i emocionalnog Raka, počinje vladati patriotizam. Također ovaj Mars u Raku može imati emocionalne ispade i ljutnju . Međutim, primijetila sam da ovaj Mars u Raku donosi i aktivnosti vezane uz kuću ili stan i ukazuje na poboljšanje, popravak ili izgradnju doma. Dakle, sada je vrijeme da svoju energiju usmjerimo na kuću, stan ili na poboljšanje naših životnih uvjeta.

Oko 5. lipnja Merkur na 27. stupnju Bika bit će u kvadratu s Mjesečevim čvorovima. To može biti dosta aktivno i stresno vrijeme s puno uzbudljivih vijesti i komunikacije. Odličan dan za sastanke, susrete i razgovore.

Venera ulazi u svoj znak Bika, Merkur ulazi u svoj znak Blizanaca oko 6. lipnja. Obje planete su u vrlo snažnoj poziciji, što će donijeti novosti vezane uz financije, uz imovinu, kupnju/prodaju nekretnina. Sada kreće razdoblje za pokretanje nove poslovne karijere ili izgradnju stabilnih financijskih temelja.

Merkur u Blizancima sve do kraja mjeseca donosi povoljno vrijeme za rad s podacima, pisanjem, putovanjima. Trgovina će se povećati, a potreba za komunikacijom će biti naglašena.

Optimistični Jupiter je stacioniran 9. lipnja i kreće naprijed u direktan hod. On donosi više optimizma, uživanja i ponovni osjećaj slobode. Globalno, pravna pitanja će biti u fokusu i skandali izlaze na vidjelo, jer stacionirani Jupiter je trenutno na stupnju javnosti u Vagi. Istog dana imamo i pun Mjesec, i njega ćemo već osjetiti dva dana ranije. Sad je povoljno vrijeme za nešto dovršiti.

Oko 10. lipnja možemo se osjećati nezadovoljnima pa pokušajmo ne nametati svoju viziju ili ideologiju drugima.

 Ako ste rođeni 25. siječnja, 10. ožujka, 25. travnja, 11. lipnja, 28. srpnja, 13. rujna, 28. listopada ili 12. prosinca,  ovaj dan vam pruža priliku za ljubav i popularnost.

13.-14. lipnja Merkur je na 14. stupnju Blizanaca u kvadratu s Neptunom na 14. stupnju Riba. Ovo je vrijeme kada možemo očekivati netočne vijesti ili informacije, nesporazume ili prikrivanje stvarnog stanja. Čuvajte se prijevara. Loš dan za kupovinu, nedostatak koncentracije.

Sunce na 24. stupnju Blizanca u opoziciji sa Saturnom na 24. stupnju Strijelca oko 15. lipnja. Ovaj aspekt će najviše osjetiti Blizanci rođeni u trećoj dekadi Blizanaca od 11.-21. lipnja bilo koje godine. Blokiranost, ograničenja ili zdravstveni problemi će biti naglašeni na ovaj aspekt.

Neptun na 14. stupnju Riba, tzv. kritičnom stupnju, kreće retrogradno oko 16. lipnja. To je vrijeme tuge, razočaranja, zbunjenosti i sada nije povoljno za poduzimanje važnih odluka zato što će situacija biti nejasna i nećemo vidjeti jasnu sliku.

Oko 18. lipnja Merkur će na 24. stupnju Blizanaca biti u opoziciji sa Saturnom na 24. stupnju Strijelca i donosi nam vjerojatno negativne ili loše vijesti povezane s inozemstvom ili dalekim mjestima. Vladat će sumorno raspoloženje. Dan nije povoljan za potpisivanje ugovora.

Od 18.-21. lipnja na nebu će se formirati konfiguracija Yod (između Venere, Neptuna i Jupitera - središnja planeta je Jupiter). Ova konfiguracija djeluje na umjetnost, vjersku obmanu, romantična sanjarenja. Općenito djelovat će tako da ćemo odugovlačiti, imati lošu prosudbu. Pripremimo se na još jedan novi  pogled na svijet zbog preokreta sudbine.

ilustracija

Sunce i Merkur zajedno će ući u dom ljubavi u znaku Raka oko 21. lipnja. To je kao da dvoje ljudi ulaze u drugu kuću ili sobu, i za neke ovaj tranzit donosi promjenu prebivališta, ili osobe počnu živjeti zajedno ili označava nalaženje novog doma. To mogu biti vijesti o trudnoći. Mogući emocionalni razgovori ili rasprave, jer sada ćemo reći ono što nam je na umu. U sljedećih mjesec dana u prvi plan dolazi nam obitelj, komunikacija s voljenima.

Oko  22. lipnja možemo se osjećati malodušno i bespomoćno. Povlačenje u osamu, glazba i umjetnost danas mogu donijeti ozdravljenje.

Mars na 13. stupnju Raka u kvadratu s Jupiterom na 13. stupnju Vage oko 25. lipnja ukazuje na nasilne radnje, nasilničko ponašanje i prosvjede. Nemojmo biti previše fanatični u nametanju svojih uvjerenja i svjetonazora.

27. lipnja planet Merkur na 13. stupnju Raka radi kvadrat s Jupiterom na 13. stupnju Vage, što ukazuje na pogrešne odluke, pretjerivanje i  blefiranje. Nejasna  procjena u realizaciji projekata.

Oko 28. lipnja Merkur i Mars se sastaju na 15. stupnju Raka, takozvanom “kritičnom stupnju“. Obično Merkur i Mars zajedno u emocionalnom Raku predstavljaju prebrze i žestoke izjave, ali i emocionalne rasprave. Treba pripaziti na promet i na nestrpljivost u komunikaciji.

U dane 29.-30. lipnja Merkur će biti na 18. stupnju Raka u opoziciji s Plutonom na 18. stupnju Jarca. To je teški aspekt, naročito za prometne nesreće, ali isto tako će nervoza i zajedljivi komentari biti naglašeni.

Mjesečne smjernice nam služe da iskoristimo povoljne tranzite (trenutno kretanje planeta) i također da ublažimo nepovoljne tranzite. Oni koji znaju nešto više o astrologiji neka uzmu svoju natalnu kartu i pogledaju radi li neka tranzitna planeta aspekt s natalnom planetom, tada možemo reći da će ta tranzitna planeta aktivirati natalnu planetu i pokrenuti događaj kod nekog pojedinca. Tranzite ili trenutno kretanje planeta uvijek moramo gledati kao nešto što nam kuca na vrata. Pitanje je hoćemo li otvoriti ta vrata i jesmo li spremni na nove lekcije i promjene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.