Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4n
Sutra: 12° 12° 4n
14. studenoga 2019.
Astrologija

Karmički dugovi: Mjesečevi čvorovi ponovno u znaku Lava i Vodenjaka nakon 18 godina

ilustracija
ilustracija
Autor:
Objavljeno: 2. svibanj 2017. u 19:24 2017-05-02T19:24:00+02:00

S Marsom u Blizancima ovo je  vrijeme  za oglašavanje, za poslovna putovanja, pregovore, reklamne kampanje, oglašavanje  i trgovinu

Kako je i bilo najavljeno u godišnjem horoskopu za 2017. godinu, travanj je bio jedan težak mjesec, koji je donio velike probleme, ograničenja, a ni naša Vlada nije mogla izbjeći utjecaj nekoliko retrogradnih planeta. Ništa nije onakvo kakvim se činilo, a tek će tijekom ovog mjeseca biti jasno što se uopće dogodilo. Ostat će samo oni uporni i tvrdoglavi.

U svibnju će i dalje biti u znaku Ovna tri planete, što će nam pomoći u novim inicijativama. Prvih dana svibnja još imamo retrogradni Merkur, do 3. svibnja, nakon toga kreće direktno i tada trebamo biti spremni krenenuti naprijed. Kad Merkur promijeni smjer, počinje povoljno razdoblje za komunikaciju, lakše će ići učenje, imat ćemo koristi od novih kontakata.

Venera će i dalje prolaziti znakom Ovna, gdje ne može u potpunosti izraziti svoje pozitivne osobine, tako da će nam i dalje osjećaji biti „oštriji“. To može povećati potrebu  za priznavanjem osobne prednosti, senzualnost i strast može negativno utjecati na rad, poslovanje i odnosi s javnošću i dalje će biti impulzivni kao i nekontrolirano trošenje novca.

S Marsom u Blizancima ovo je  vrijeme  za oglašavanje, za poslovna putovanja, pregovore, reklamne kampanje, oglašavanje  i trgovinu.

Merkur će se pridružiti ovim temama oko 16. svibnja, pa tada možemo dobiti vijesti koje čekamo vezano uz ponude, prodaju, ugovore ili intervjue.

S punim  Mjesecom u Škorpionu oko 10. svibnja dobit ćemo nove mogućnosti vezane uz prihode, kupnju, proizvodnju i imovinu. Pun Mjesec u kombinaciji Bik / Škorpion donosi emocionalnu nestabilnost, duhovni nemir, nagle promjene raspoloženja.

Velika vijest ovaj mjesec je ta što će sjeverni Mjesečev čvor (sudbina) ući u znak Lava nakon osamnaest godina (zadnji put od 1998. do 2000. godine). Sada će boraviti u Lavu sljedećih godinu i pol, dok će južni Mjesečev čvor (karma, prošlost) tranzitirati znak Vodenjaka, tako da će sljedećih godinu i pol naša sudbina biti usmjerena na ljubav, djecu, kreativnost i najbolje je da budemo otvoreni za nove mogućnosti koje dolaze jer jedino tako možemo rasti i ići naprijed. S druge strane, južni čvor u Vodenjaku znači i otplaćivanje karmičkog duga vezanog uz prijatelje, razne skupine, dobrotvorne organizacije. Lavovi i Vodenjaci imat će priliku u idućih godinu i pol dana promijeniti tijek svog života i otpustiti prošlost.

Sunce prelazi u znak Blizanca oko 20. svibnja, pa će u prvi plan doći sve što je vezano uz  kratka putovanja, razgovore, sastanke, dogovore, prodaju, pisanje, medije, marketing  slično.

BITNA KRETANJA PLANETA:

3.  svibanj - Merkur kreće direktno na 24. stupnju Ovna.

9. svibnja - Sjeverni Mjesečev čvor ulazi u znak Lava, a južni  čvor u znak  Vodenjaka.

10. svibnja - pun Mjesec na 20. stupnju Škorpiona.

16. svibnja - Merkur ulazi u znak Bika.

19. svibanj - Saturn trigon Uran na 26. stupnju Ovna / Strijelca.

20. svibnja - Sunce ulazi u znak Blizanca.

25. svibnja -  mlad Mjesec na 4. stupnju Blizanca.

29. svibnja - Mars u opoziciji sa Saturnom na 25. stupnju Blizanca / Strijelca.

Datumi na koje treba obratiti pažnju:

Početkom svibnja Merkur je i dalje retrogradan  što donosi svima  ograničenja i teškoće s drugima.

Merkur postaje stacioniran na 24. stupnju Ovna i kreće direktno oko 3. svibnja. Veselite se Blizanci i Djevice jer se vaš vladar polako počinje kretati naprijed.

Između 4. i 7. svibnja nesreće povezane s prijevozom su moguće. Također, ovo je vrijeme kada kritika, sporovi i napetost prevladavaju. Štoviše, neke odluke će se morati donijeti zbog hitnih, neočekivanih situacija i događaja.

Oko 10. svibnja puni Mjesec, a Merkur i Uran u konjunkciji na 25. stupnju Ovna upućuju na otpor u izvršavanju planova. Uvijek kada su Merkur i Uran zajedno postoje šanse za nesreće i ozljede radi nervoze i brzopletosti.

Tijekom ovog punog Mjeseca u razdoblju od 10. do 11. svibnja imat ćemo tendenciju prebrzo odbiti pomoć i osjećati se uzrujano i ljuto. Umjerenost nam tada može pomoći. Željet ćemo se osloboditi bilo kojeg vanjskog pritiska i sile. Tu može biti prijevare od suradnika, prijatelja, i sada ćemo morati plaćati veliku cijenu koja je daleko veća nego što se očekivalo. Iluzija vezana uz ljubavne odnose sada će biti otkrivena. Ovo je dobro vrijeme za rad u miru, iako neki će olako dobit otkaz ili prestati raditi.

Mars na 13. stupnju Blizanaca u kvadratu s Neptunom na 13. stupnju Riba oko 11. svibnja rasipa nam energiju i šanse, akcije  mogu biti bezuspješne i isprazne. Ne gubite energiju kad nije pravo vrijeme.

Oko 12.-13. svibnja naglasak je na ljubav, ali možete osjećati veliku udaljenost. Poslovno Mars na 14. stupnju Blizanaca u trigonu s retrogradnim Jupiterom na 14. stupnju Vage donosi želju za donošenjem pozitivnih odluka, poslovne uspjehe, rješavanje pravnih situacija.

Ako ste rođeni oko 29. prosinca, 11. veljače, 28. ožujka, 13.-14. svibnja, 29.-30. lipnja, 16. kolovoza, 1. listopada ili 15. studenog naglašeno je razdvajanje u ljubavi.

Između 14. i 15. svibnja postoji mogućnost prijevare, izdaje, osjećaja neshvaćenosti, poteškoće u izražavanju sebe ispravno,  neuspjeh.

Merkur, glasnik, ulazi u stabilnog i materijalističkog Bika oko 15.-16. svibnja. Merkur u Biku nije baš komunikativan  i često je tvrdoglav. Ne mijenja mišljenje olako i može napraviti dosta napetu atmosferu sa svojom upornošću.  On će u Biku biti sve do 6. lipnja. Strpljenje je naglašeno, a naša mentalna obrada se usporava što odgovara tempu ležernog Bika. Više opušteni pristup životu pomaže da um apsorbira informacije.

Venera na 13. stupnju Ovna u opoziciji s retrogradnim Jupiterom na 13. stupnju Vage, dok je Sunce na 28. stupnju Bika u kvadratu s čvorovima  oko 19. svibnja. Ova opozicija govori o razočaranju, gubitku, sukobu sa zakonom i izdaji. Sukobi između društvenog morala, između ljubavi i seksa. Entuzijazam i ekstravagancija su naglašeni. Ovaj aspekt donosi potencijalno neplanirane troškove, probleme u poslovanju, potencijalne sukobe u poslovanju sa stranim partnerima koji bi mogli biti i izgubljeni.

Također aspekt Saturna u skladnom aspektu s Uranom  u drugoj polovici svibnja, zahvaljujući domišljatosti i sposobnosti  donosi uspješno pronalaženje  izlaza iz teške situacije, vjerojatno uz pomoć utjecajnih ljudi. Ovo je povoljno vrijeme za pripremu novih projekta  i realizaciju, sudjelovanje u političkim, društvenim djelatnostima, što donosi pozitivne promjene u naše živote.

Oko 20. svibnja Sunce ulazi u promjenljivog i prozračnog Blizanca donoseći pozitivniju energiju. Blizancima je potrebno uspostavljati veze i sada ćemo se osjećati više društvenima, vijesti, informacije, e-pošta i društveni mediji će se jako ubrzati i aktivirati. Nađite vremena za razgovor, susrete s prijateljima jer je sada poželjno razgovarati.

Oko 21. svibnja naglasak je na tuzi i pesimizmu. Nedostaje nam energije i poleta. Ne znamo što nam je činiti.

Oko 22. svibnja možemo uživati u kreativnosti, sretnim okolnostima, popularnosti. Sad ćemo imati  mogućnosti dovršiti planove s drugima, a timski rad donosi nam uspjeh.

Oko mladog Mjeseca 25. svibnja su mogući ekstremni vremenski uvjeti. Za vrijeme mladog Mjeseca poželjno je dovršavati poslove, vratiti dugove, dobro vrijeme za pomirenje, a prvi dan nakon mladog Mjeseca je povoljan za nove odluke, ugovore, zaposlenja, registraciju tvrtke ili početak poslovanja.

Oko istog datuma Venera na 19. stupnju Ovna  će biti u kvadratu s Plutonom na 19. stupnju Jarca. Ovo je težak aspekt  koji govori o  osvajanju, ali često na nasilan način. Naglasak je na fizičkom zlostavljanju. Nemojte biti previše fanatični,  pokušajte biti nježni i prilagodljivi  jer tako možete izbjeći sukobe.

Mars na 25. stupnju Blizanca u opoziciji s retrogradnim Saturnom na 25. stupnju Strijelca oko 28.-29. svibnja. Ova opozicija u promjenjivim znakovima donosi nesreće  vezane uz prijevoz zbog pretjerivanja ili umora. Inače sama opozicija ukazuje na snažno samopouzdanje, čak i bahatost i bezobzirnost. Akcije koje se sada pokrenu ići će protiv tradicionalnih i konzervativnih normi. Bit ćemo previše kritični i netolerantni. Problemi s vlastima, sustavom, šefom.

Dobri datumi za početak bilo kakvih promjena kako u poslu, tako i u osobnom životu:

2.-3. svibnja, a naročito kada Merkur krene direktno, Mjesec će biti u znaku Lava i imat će pozitivne aspekte da se krene s odlukama i novim aktivnostima.

13. svibnja Mjesec će biti u Strijelcu i imat će pozitivne aspekte. To je izvrsno vrijeme za komunikaciju.

22. svibnja Mjesec će biti u znaku Ovna i u drugom dijelu dana radit će pozitivne aspekte s ostalim planetima i tada je vrijeme za progresivne promjene. Naglasak je na samostalnosti.

23.-24. svibnja Mjesec u znaku Bika radi povoljne aspekte i to je dobro vrijeme za komunikaciju, pisanje.

30. svibnja Mjesec će biti u Lavu  i izvrstan je dan za početak poslovanja ili aktivnosti koji zahtijevaju entuzijazam i inspiraciju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.