Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Pothvat koji se pamti

foto HRVATSKA - BICIKLISTIČKI RAJ U 1. etapi Mario Zubčić prešao 213 km u 7 sati

Mario Zubčić kaže da se pribojavao bure, a 'napalo' ga jugo / Foto Jan Mastrović
Mario Zubčić kaže da se pribojavao bure, a 'napalo' ga jugo / Foto Jan Mastrović
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2019. u 14:46 2019-05-10T14:46:25+02:00

Danas je krenula 2. etapa projekta, Mario je startao u 08:00 sati s vrha Sveti Jure na Biokovu, te time će ga povezati s Kninskom tvrđavom, prolazeći kroz Omiš, uz posjet ACI marinama Split i Trogir i trogirskom hotelu Tragos

Uspješno je završena 1. etapa projekta 'Hrvatska biciklistički raj s Marijem Zubčićem uz podršku GIANT Hrvatska', vjerojatno najteža etapa na ovome putu kroz Hrvatsku. Vrijeme Mariu nije bilo saveznik, pribojavao se bure a kako sam kaže „napalo“ ga je jugo.

Kiša ga je pratila cijeli dan, no osmijeh s lica nije skidao. „ Još samo osam puta ovako. Ako ništa drugo danas sam naučio cijeniti lijepo vrijeme. Sutra je novi dan“, rekao je Crikveničan Mario Zubčić na kraju prve etape.

Tijekom 1. etape krenuo je s rta Oštro, te stigao u Dubrovnik, posjetio Vlamar Club Dobrovnik Hotel, ACI Marinu Veljko barbieri i Hotel Dalmaciju u Makarskoj. 

Mario Zubčić, Hrvatska - biciklistički raj, Foto Jan Mastrović

Mario je u prvoj etapi prešao 213 kilometara, proveo 7:04 sati na biciklu uz prosječnu brzinu od 30,01 km/h. Da je ovo najteža etapa projekta govori podatak da je visinska razlika od starta do cilja iznosila impresivnih 2538 metara.

 

Danas je krenula 2. etapa projekta, Mario je startao u 08:00 sati s vrha Sveti Jure na Biokovu, te time će ga povezati s Kninskom tvrđavom, prolazeći kroz Omiš, uz posjet ACI marinama Split i Trogir i trogirskom hotelu Tragos.

Bivši hrvatski mountain bike reprezentativac namjerava biciklom spojiti najjužniju točku Hrvatske, rt Oštro na poluotoku Prevlaka, najzapadniju točku, rt Lako kod Bašanije, najsjeverniju točku, Žabnik u Svetom Martinu na Muri, i najistočniju točku zemlje, Rađevac u Iloku. Prevalit će čak 2020 kilometara.

Mario Zubčić, Hrvatska - biciklistički raj, Foto Jan Mastrović

Mario Zubčić, Hrvatska - biciklistički raj, Foto Jan Mastrović

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.