Foto: iStock
Za ovo fino jelo zaista ne treba puno truda, a rezultat će biti fantastičan- sočno, zapečeno meso, prepuno sokova i okusa od kojih rastu zazubice
Ovaj recept govori sam za sebe. Treba vam samo nekoliko minuta da pripremite meso za mariniranje, a zatim, nakon što odleži dan ili dva, meso jednostavno prebacite na pladanj za pečenje i ispecite u pećnici. Za ovo fino jelo zaista ne treba puno truda, a rezultat će biti fantastičan- sočno, zapečeno meso, prepuno sokova i okusa zbog kojih ćete poželjeti ponovno ga pripremiti- i to vrlo brzo.
Sastojci:
12 komada pilećih zabataka
250 ml soka od jabuke
4 žlice javorovog sirupa
2 žlice biljnog ulja
2 žlice soja umaka
2 zvjezdasta anisa
1 štapić cimeta (prepolovljen)
6 češnja češnjaka (neoguljena)
Priprema:
1. Stavite meso u nekoliko većih vrećica za zamrzavanje ili veću zdjelu.
2. Dodajte ostale sastojke i dobro sve sjedinite prije no što zatvorite vrećicu ili poklopite zdjelu.
3. Ostavite da se marinira u hladnjaku preko noći (možete tako ostaviti do dva dana).
4. Izvadite iz hladnjaka i zagrijte pećnicu na 200 º C.
5.Marinirano meso izvadite iz vrećice/ zdjele i prebacite na dva veća pladnja za pečenje (pripazite da piletinu postavite kožom prema gore), stavite u pećnicu i pecite otprilike sat i petnaest minuta, dok meso ne postane ljepljivo i zlatnosmeđe boje.