Foto Martina Cvek
Valentinovo je odlična prilika za uživanje u delicijama. Jedan od najboljih hrvatskih chefova Stjepan Bistrički savjetuje što pripremiti za užitak u dvoje
Gastro čarobnjaci posebno se vesele veljači i prazniku ljubavi. Valentinovo je odlična prilika za uživanje u delicijama. Jedan od najboljih hrvatskih chefova Stjepan Bistrički iz zagrebačkog restorana Apetit savjetuje što pripremiti za užitak u dvoje ili pak u društvu prijatelja.
Sastojci za 2 osobe: biftek 500 g, foie gras 120 g, teranino 4 dcl, maslac 50 g, celer 300 g, vrhnje za kuhanje 1 dcl, sol, papar, ulje 40 ml
Priprema: Biftek očistimo od žilica, posolimo i popaprimo. Dok se biftek marinira pripremimo kremu od celera. Jedan dio celera oguliti i izrezati na manje kocke, a drugi izrezati na tanke listiće za chips. Celer za chips popržiti u vrućoj masnoći i posoliti. Drugi dio celera staviti na otopljeni maslac i pržiti.
Kada se malo zažuti podliti temeljcem ili vodom i kuhati sve dok se ne počne raspadati. Dodati vrhnje za kuhanje još malo kuhati i protisnuti kroz fino sito da dobijemo glatku kremu, posoliti.
Teranino reducirati i dodati kocku maslaca kako bi se umak zgusnuo.