Bez jaja

Za ovaj kolač sastojke sigurno već imate kod kuće

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Donosimo recept za tortu čiji su glavni sastojci – jogurt i jabuke



Recepti za kolače bez jaja nisu više ništa uobičajeno. Donosimo recept za tortu čiji su glavni sastojci ono što svatko od vas ima kod kuće – jogurt i jabuke.


Sastojici za kalup promjera 24 cm: 400 g jabuka (birajte neku sočnu sortu), 250 g grčkog jogurta, 250 g brašna, 125 g šećera, 150 g mlijeka, 16 g praška za pecivo, 2 g cimeta, šećer u prahu za posipanje


Priprema: Prije nego krenete s pripremom ovog kolača ostavite sve sastojke pola sata na sobnoj temperaturi. U posudi pomiješati grčki jogurt i mlijeko, nastaviti miješati pjenjačom i postepeno dodati sav šećer. Kada se šećer otopio, nastaviti miješati mikserom i postepeno dodati prosijano brašno. Kada ste sigurni da je tijesto glatko i bez grudica umiješati prašak za pecivo i cimet.


Tijesto pustite da se odmara, a bi pripremite jabuke. Jabuke obulite i narežite na kockice. Tako pripremljene jabuke odmah umiješajte u smjesu. Tijesto s jabukama staviti u kalup za tortu obložen masnim papirom, poravnati površinu i peći 55 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi u kalupu. Tek ohlađeni kolač rezati na ploške i poslužiti. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu. Ovaj kolač možete čuvati zatvoren u kutiji 2 do 3 dana u hladnjaku.