Ideja za ručak

Volite pohanu piletinu? Napravite ju u pivskom tijestu

P. N.

Foto pixabay.com

Foto pixabay.com

Klasičnu kombinaciju za pohanje - brašno, jaja i mrvice, možete zamijeniti smjesom čiji je glavni sastojak - pivo



Zdrava prehrana svima je primat, no ponekad valja i “zgriješiti”. Jelo koji vole i mladi i stari, a djeca najviše jest pohana piletina. Klasičnu kombinaciju za pohanje – brašno, jaja i mrvice, možete zamijeniti smjesom čiji je glavni sastojak – pivo. Da bi obrok bio i zdrav napravite umak od povrća: na maslinovom ulju popržiti malo češnjaka, dodati na trakice narezanu crvenu papriku, jednako sjeckanu tikvicu, malo gustina i podliti s malo vode. Za desetak minuta vaš je umak gotov. 


Sastojici:800 g pilećih prsa 250 g brašna2 dcl svijetle pive2 jaja2 bjelanjkasol, paparuljePriprema: Piletinu očistite od žilica te narezati na manje komade. Posoliti i popapriti po želji te pustiti da malo odstoji. Za pivsko tijesto pomiješati brašno, jaja, sol i pivo. Pustiti da ostoji 20-ak minuta. Napraviti snijeg od bjelanjaka te ga pažljivo umiješati u tijesto. Piletinu posušiti, svaki komad uvaljati u brašno, a zatim umočiti u tijesto. Pržiti u vrućem ulju dok ne postane zlatno-žute boje. Poslužiti s rižom na maslacu i domaćim tartar umakom ili s gore navedenim umakom od povrća. Prije konzumacije pokapati s limunovim sokom. *recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Karlovačka peta rijeka, recepti s pivom