Jesenski snack

Volite masline? Zašto ih ne bi pokušali pohati?

P. N.

Foto Instagram archies_acres

Foto Instagram archies_acres

Masline ocijediti na papiru i poslužiti tople uz tartar umak



Zelene masline punjene paprikom mogu biti odličan samostalni snack, a ako ih ubacite u tijesto i pržite u dubokom ulju dobit ćete zanimljivu grickalicu kojom možete iznenaditi nenadane goste. Umjesto punjenih maslina možete koristiti i obične, ali ih ne zaboravite otkoštiti.


Sastojci: 2 teglice punjenih zelenih maslina200 g ribanog sira2,5 dcl pive4 jajasol, papar2 žlice brašna1 žlica sode bikarboneulje za prženje

Priprema: Razdvojiti žutanjke od bjelanjaka. U posudi promiješati sir, žutanjke, brašno, sodu bikarbonu i papar. Kada smjesa postane glatka u nju lagano umoješati pivu. Napraviti snijeg od bjelanjaka i pažljivo umiješati u smjesu.


Tijesto ostaviti da stoji sat vremena u hladnjaku.


Masline ocijediti, osušiti i umiješati u tijesto. Vaditi žlicom i pržiti u vrućem ulju. Vaditi šupljom žlicom, ocijediti na papiru i poslužiti tople uz tartar umak.

*recept uz dozvolu autorice Božene Regvart Muić preuzet iz kuharice Puntarske masline na tanjuru



Foto Instagram


Foto Instagram



Foto Instagram


Foto Instagram



Foto  travelinwino, lazzari_portland