Cjeloviti obrok

Umjesto obilnog ručke, pripremite bogatu sezonsku salatu

P. N.

U ovom receptu umjesto krušaka možete koristiti i jabuke, a umjesto oraha bademe ili lješnjake



Salate su uobičajeno jelo za ljeto, no i od zimskog povrća može se pripremiti ukusna salata koja nakon blagdana može biti poslužena i kao samostalan obrok. Bogata vitaminima i mineralima, ali i jako zasitna ova salata zadovoljit će one koji se ne boje isprobati nešto novo. Kuhana cikla i špinat bogati su željezom, a orasi i gorgonzola jamci su da nećete ostati gladni.


Kruške su dodane kako bi cijelu ovu kombinaciju podigle na drugu dimenziju. U ovom receptu umjesto krušaka možete koristiti i jabuke, a umjesto oraha bademe ili lješnjake.  Umjesto gorgonzole može se koristiti neki drugi sir s plemenitom plijesni.


Sastojci za 4 osobe: 125 g mladog špinata, 260 g kuhane cikle, 500 g krušaka, 250 g sira gorgonzola, 100 g oraha, maslinovo ulje, sol, balzamični ocat




Priprema: Kruške oprati, narezati na četvrtine, ukloniti im koštice i zatim narezati na komadiće. Ciklu također valja narezati na kockice. Špinat oprati i dobro posušiti. U posudi pomiješati povrće i voće, a pomoću žličice kidati gorgonzolu. Posljednje dodati orahe nasjeckane na krupne komade. Začiniti prema želji maslinovim ulje, balzamičnim octom, solju i paprom te poslužiti odmah.