Recept

Ukusno, a brzo gotovo jelo: Ljetna palenta

P. N.



Ljeto je vrijeme kada najmanje vremena želimo provoditi u kuhinji, ali i dalje želimo ukusno jesti! Zato preporučujemo ovaj ukusan i brzo gotov recept za ljetnu palentu iz kuharice „Ljeto“ Jadranke Boban Pejić, koja je osvojila prestižno priznanje Gourmand World Cookbook Award.


Sastojci: 1 šalica kukuruznog griza, 3 šalice vode, 1 prstohvat soli, 100 g dimljenog tofua, 1/2 šalice sitno sjeckanog mladog luka, 2 žlice maslinovog ulja, 1 manja zelena paprika, 1 manja crvena paprika, 1 žlica tamarija, 3 manje rajčice, 1/2 žličice suhog origana, 1/2 šalice sitno sjeckanog peršina.


 Priprema: Zagrijte posoljenu vodu, a kada voda zakuha polako umiješajte kukuruznu krupicu. Kuhajte 5 minuta uz miješanje pa dodajte dimljeni tofu i mladi luk. Na maslinovom ulju ispirjajte tanko narezanu papriku (5-6 minuta), dodajte tamari i umiješajte u krupicu. Nauljite posudu za pečenje pa istresite krupicu i poravnajte. Rajčicu narežite na kolutove od pola centimetra i poslažite po palenti. Pospite origanom i pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 220°C. Pospite sitno sjeckanim peršinom.