FOTO/Screenshot Cooking Light
Ako do sada obožavali poriluk, isprobajte ga u ovom receptu i zaljubite se u njega.
Pileća prsa poprimaju odličan okus od marinade s limunom i ružmarinom, dok se poriluk pretvara u ukusni karamelizirani povrtni prilog. Ako do sada obožavali poriluk, isprobajte ga u ovom receptu sa Cooking Light-a i zaljubite se u njega.
Sastojci
1 čajna žličica limunove korice
2 čajne žličice svježeg limunovog soka
2 čajne žličice nasjeckanog svježeg ružmarina
pola žličice soli
malo papra
2 žlice maslinovog ulja (odvojene)
pileća prsa
4 komada prepolovljenog poriluka
2 režnja češnjaka
1 žlica maslaca
1 limun, prerezan na pola
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C ili dobro zagrijte grill tavu. Pomiješajte limunovu koricu, limunov sok, ružmarin, sol, papar i jednu žlicu ulja u velikoj vrećici sa zatvaračem. U vrećicu dodajte piletinu i istu zatvorite. Okrenite vrećicu tako da marinada bude na piletini i ostavite na sobnoj temperaturi.
Poriluk premažite preostalom žlicom ulja te ga stavite na rešetku za grill. Potrebno ga je složiti otkrivenog, te ostaviti šest do sedam minuta – dok se na povrću ne formiraju tragovi rešetke. Zatim ga prenesite na veliki komad aluminijske folije, premažite maslacem i dodajte češnjak. Preklopite rubove folije oko poriluka kao da radite “paketić”.
Na rešetke roštilja stavite piletinu, limunove polovice i foliju. Piletinu pecite dok ne poprimi lijepu boju, a zatim još dvije do tri minute dok se ne formiraju tragovi roštilja.
Za posluživanje, preko piletine i poriluka stavite narezani limun i ukrasite ružmarinom.