Odlična kombinacija

Ukusan recept za manje od dvadeset minuta: Fina piletina s limunom i porilukom

Portal Novilist.hr

FOTO/Screenshot Cooking Light

FOTO/Screenshot Cooking Light

Ako do sada obožavali poriluk, isprobajte ga u ovom receptu i zaljubite se u njega.



Pileća prsa poprimaju odličan okus od marinade s limunom i ružmarinom, dok se poriluk pretvara u ukusni karamelizirani povrtni prilog. Ako do sada obožavali poriluk, isprobajte ga u ovom receptu sa Cooking Light-a i zaljubite se u njega. 


Sastojci 


1 čajna žličica limunove korice


2 čajne žličice svježeg limunovog soka




2 čajne žličice nasjeckanog svježeg ružmarina 


pola žličice soli


malo papra


2 žlice maslinovog ulja (odvojene)


pileća prsa


4 komada prepolovljenog poriluka


2 režnja češnjaka


1 žlica maslaca


1 limun, prerezan na pola


Priprema


Zagrijte pećnicu na 230°C ili dobro zagrijte grill tavu. Pomiješajte limunovu koricu, limunov sok, ružmarin, sol, papar i jednu žlicu ulja u velikoj vrećici sa zatvaračem. U vrećicu dodajte piletinu i istu zatvorite. Okrenite vrećicu tako da marinada bude na piletini i ostavite na sobnoj temperaturi. 


Poriluk premažite preostalom žlicom ulja te ga stavite na rešetku za grill. Potrebno ga je složiti otkrivenog, te ostaviti šest do sedam minuta – dok se na povrću ne formiraju tragovi rešetke. Zatim ga prenesite na veliki komad aluminijske folije, premažite maslacem i dodajte češnjak. Preklopite rubove folije oko poriluka kao da radite “paketić”.


Na rešetke roštilja stavite piletinu, limunove polovice i foliju. Piletinu pecite dok ne poprimi lijepu boju, a zatim još dvije do tri minute dok se ne formiraju tragovi roštilja.


Za posluživanje, preko piletine i poriluka stavite narezani limun i ukrasite ružmarinom.