Foto Istock
Polpete od cvjetače možete poslužiti kao samostalno jelo uz sezonsku salatu ili kao prilog mesu u umaku. Na primjer, odlične su u kombinaciji s purećim šniclama u bijelom umaku s češnjakom
Priprema: Cvjetaču očistiti, oprati i ubaciti u multipraktik s listićima bosiljka. Usitniti i prebaciti u drugu zdjelu. Dodati jaja, krušne mrvice, parmezan, češnjak u prahu, sol i papar. Kada je smjesa kompaktna pustiti ju desetak minuta da odstoji kako bi se svi sastojci proželi, a polpete lakše oblikovale. Dok smjesa stoji narezati mozzarellu na kocke. Ako nemate mozzarellu možete koristiti i neki drugi topljivi sir.
Oblikovati okruglice, u svaku staviti komadić mozzarelle i oblikovati polpetu. Svaku uvaljati u krušne mrvice, slagati na pleh obložen masnim papirom i peći 20-ak minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ako nakon isteka vremena polpete nisu dobile zlatnu boju, uključiti program grill i peći još par minuta.
Poslužiti kao samostalno jelo uz sezonsku salatu ili kao prilog mesu u umaku. Na primjer, odlične su u kombinaciji s purećim šniclama u bijelom umaku s češnjakom.