Glazba i delicije

Taste & Music: Ima li što bolje od klapske pjesme i primorske hrane?

Ana Braškić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Odličan nastup klape Iskon i gastronomska ponuda iz renomiranih restorana oduševila je sve one koji su nedjeljnu noć odlučili provesti na još jednom događaju 12. izdanja Ljeta na gradini



RIJEKA Jedinstvena manifestacija Taste & Music koja spaja užitak glazbe i okusa privukla je protekle tople nedjeljne večeri veliki broj posjetitelja na Trsat, točnije na Trsatsku gradinu. Razloga je bilo puno jer malo tko može odoljeti spoju klapske pjesme, ovog puta u izvedbi klape Iskon, i kvarnerskim delicijama za koje su se pobrinuli majstori kuhinja čak sedam renomiranih restorana.


Iz konobe Nebuloza su, primjerice, pripremili carpaccio od dimljene sabljarke s hrenom i tartufima, Stancija Kovačići nudila je domaće kornete s paštetom od jetrice, marmeladom od luka i kobasicom od boškarina. Oni koji su posjetili stol pizzerije Maslina na zelenom trgu mogli su kušati kockice morskog psa s kremom od slanutka i pestom od sušenog pomidora, bosiljka i pinjola, dok je restoran Kostrenka pripremao bruschette s domaćom pilećom jetrenom paštetom uz tostirani kikiriki i reducirani aceto balsamico. Restoran riječkog hotela Continental napravio je hobotnicu na salatu, a konoba Blato mariniranu slanu srdelu s kaparima. U ponudi restorana Kamov, odnosno Grand Hotela Bonavia, našle su se roladice od tune i jadranskih kozica.


Za slastice se pak pobrinuo Cacao Coffe&Sweets, a pripremili su minjone s okusom torti bueno, cookies, amelie i cheese. Gdje je dobra pjesma i hrana, tu mora biti i dobro vino, pa je tako predstavljen asortiman vinarija Korak, Julius Meinl te Aura.