Foto Istock
Danas predlažemo recept za hrskave krokete koje će voljeti odrasli jer odlično idu uz ljuti umak i pivu, ali i djeca koja vole sve što je hrskavo i prženo
Kada pečete cijelo pile često se dogodi da ostane mesa i to najčešće prsa koja, ako se ne ispeku pravilno, ostanu suha pa je jedini način da ih se konzumira njihova kombinacija s nekom salatom. Danas predlažemo recept za hrskave krokete koje će voljeti odrasli jer odlično idu uz ljuti umak i pivu, ali i djeca koja vole sve što je hrskavo i prženo. Količinu sastojaka možete i povećati, ovisno za koji broj ljudi pripremate i koliko vam je mesa ostalo.
Vilicom »istući« jaje, u drugoj posudi pomiješati krušne mrvice i zobene pahuljice i te zagrijati ulje za prženje. Svaku lopticu prvo umočiti u jaje, zatim u smjesu mrvica i pahuljica i odmah pržiti u ulju. Pažljivo ih okrećite, a gotove su kada postanu zlatno-žute boje.
Ocijedite ih na kuhinjskom ručniku i poslužite još tople s omiljenim umakom po izboru. Umjesto mozzarelle upotrijebite neki drugi, jednako topljivi, sir.