Foto Istock
Ove pogačice možete poslužiti sam ili s pršutom, sirom, sirnim namazom, kuhanom šunkom... Možete ih pripremiti i dan ranije, spremiti u hladnjak i prije posluživanja kratko zagrijati na tavi
Koliko puta vam se dogodilo da ostanete bez kruha, a baš vam se jede ili su vam došli nenajavljeni gosti. Predlažemo recept za tople pogačice koje su gotove u nekoliko minuta.
Sastojci za 12 komada: 125 g integralnog brašna, 125 g bijelog brašna, 160 g vode, 40 g maslinova ulja, 5 g soli, 5 g suhog kvasca, ružmarin, po želji još kapula, artičoke ili zelene masline
Priprema: U posudi pomiješati obje vrste brašna, dodati sol, nasjeckani ružmarin i kvasac. Počnite miješati rukom dodavajući polako maslinovo ulje. Postepeno dodati i vodu. Ako ne želite prljati ruke koristite mikser. Tijesto mijestite pet minuta. Izvaditi tijesto iz posude, oblikovati kuglu i tanko razvaljati na pobrašnjenoj dasci. Pomoću čaše ili šalice promjera oko 6 cm rezati pogačice. Od preostalog tijesta oblikovati kuglice i napraviti još dvije pogačice.
Tavu premazati uljem, na nju posložiti pogačice i na svaku rasporediti nadjev po želji. Možete ih ostaviti i prazne. Peći 5 minuta i zatim okrenuti.
Poslužiti same ili s pršutom, sirom, sirnim namazom, kuhanom šunkom… Možete ih pripremiti i dan ranije, spremiti u hladnjak i prije posluživanja kratko zagrijati na tavi.