OSVJEŽAVAJUĆE

Spoj mora, povrća i agruma: Riža s kozicama, tikvicama i limunom

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Za ovo jelo važno je da se prije posluživanja dobro ohladi. Umjesto kozica možete koristiti i škampe

Sastojci za 4 osobe: 300 g riže Arborio, 350 g tikvica, 200 g repova kozica, korica 1 nešpricanog limuna, sok 1 limuna, svježi timijan, svježi origano, maslinovo ulje, sol, paparPriprema: Rižu skuhati u zasoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Skuhati kozice. Tikvice naribati, lagano posoliti i pustiti da kratko odstoje. Zatim ocijediti višak vode. Ako ne volite sirove tikvice tada ih narežite na kockice i kratko prepecite u tavi na malo maslinova ulja. Tada ih pustite da se ohlade.Pomiješati sve sastojke, začiniti koricom limuna, sokom limuna, maslinovim uljem, svježim origanom i timijanom, solju i paprom. Pokriti prianjajućom folijom i dobro ohladiti prije posluživanja