Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4
Sutra: 17° 17° 4
20. listopada 2019.
Recept

´Spaghetti al pomodoro´: Napravite jelo koje je obožavala Audrey Hepburn

Izvor: Instagram
Izvor: Instagram
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2019. u 7:59 2019-03-21T07:59:42+01:00

Budite jedan dan baš kao Audrey i uz čašicu vina zamislite da ste u Parizu dok pripremate s lakoćom njezin omiljeni recept

Kraljica elegancije, plesačica, glumica i prva asocijacija na ´malu crnu haljinu´ bila je i vješta kuharica koja je i u kuhinji održavala elegantan efekt jednostavnosti pa je tako njeno omiljeno jelo bilo – špageti u umaku od rajčica.

Njezin sin je u svojoj knjizi ´Audrey Hepburn, An Elegant Spirit´ otkrio kako je slavna glumica obožavala upravo ovaj jednostavni i ukusni recept te ga je pripremala barem jednom tjedno.

Budite jedan dan baš kao Audrey i uz čašicu vina zamislite da ste u Parizu dok pripremate s lakoćom njezin omiljeni recept.

Sastojci za 4 porcije:

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 manji luk (sitno narezati)
2 stabljike celera (sitno narezati)
2 češnja češnjaka (sitno narezati)
1 veći svežanj svježeg bosiljka (pola listova sitno narezati, a drugu polovicu ostaviti cijele listove)
2 velike konzerve oljuštenih rajčica
Sol
1 pakiranje špageta (od pola kile)
svježe naribani parmezan
2 mrkve sitno narezati

Priprema:

Narežite mrkvu, češnjak, luk i celer. Narežite polovicu listova bosiljka.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte luk, mrkvu, celer i češnjak. Kuhajte dok se ne omekša.

Dodajte cijele listove bosiljka, češnjak i rajčice. Stavite umak na laganu vatru, poklopite i kuhajte 45 minuta, povremeno miješajte i razdvajajte rajčice dok se kuhaju na manje dijelove.

Kuhajte 45 minuta dok povrće ne omekša pa maknite s vatre i ostavite da stoji 15 minuta.
U međuvremenu, skuhajte špagete al dente. Ocijedite i isperite tjesteninu mlakom vodom kako biste spriječili lijepljenje.

Kušajte umak i po želji dodajte sol. Poslužite špagete s bogatom količinom umaka i naribanim svježim parmezanom. Pospite cijelim listićima bosiljka.

Savjet:

Pričekati s rezanjem listića bosiljka dok ne budu potrebni kako se ne bi osušili i izgubili okus.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.