Foto: Unsplash
Ovo povrće sigurno režete na krivi način i time oduzimate dragocjeno vrijeme u kuhinji
Kuhanje uzima puno vremena, a uz ove male trikove uštedjet ćete vrijeme u kuhinji i olakšati si posao te naučiti najefikasniji način rezanja povrća.
1. Šparoge
Pravilan način sjeckanja šparoga jest sljedeći: poredajte šparoge jednu do druge, a zatim, počevši od korijena stabljike, stabljiku lagano presavinite i pronađite “lomljivi”dio. Zatim na istom dijelu jednim potezom prerežite i ostale šparoge.
2. Cherry rajčice
Rajčice nježno pritisnite između dva plastična poklopca i sredinu razrežite nožem. Na isti način možete pritisnuti i obične rajčice te zatim maknuti poklopac- rezanje tankih slojeva ići će puno lakše.
3. Luk
Prerežite vrh luka i zatim ga raspolovite- to će vam olakšati guljenje kore. Zatim svaku polovicu režite vertikalno, ali pripazite da ne zasječete skroz do kraja. Zatim razrežite luk paralelno u kratkim potezima.
4. Cvjetača
Odstranite stabljiku i listove. Prerežite glavicu na pola i zatim prerežite korijen. Rukama odstranite cvjetove.
5. Ljute papričice
Nožem razrežite vrećicu za zamrzavanje čiji će vam dijelovi poslužiti kao rukavice. Odrežite
stabljiku. Papričisu razrežite na tri dijela i nožem “izdubite” unutrašnjost kako biste odstranili sjemenke.
6. Češnjak
Glavicu češnjaka pritisnite rukom o površinu stola kako biste razdvojili češnjeve. Zatim ih postavite u plastičnu posudu, poklopite i dobro protresite. Na taj ćete način koru oguliti u tren oka.
7. Paprika
Odrežite vrh i rukom izvadite unutrašnjost. Razrežite na četvrtine i nožem odstranite “meso” paprike.Četvrtine položite jednu na drugu i razrežite na komadiće.
Foto: Pixabay, Unsplash