Foto Istock
Danas predlažemo pomalo neobičnu kombinaciju - orasi i panceta
Za njoke možemo reći da su tradicionalno jelo koje se obično poslužuje uz gulaš, bilo juneći, pileći ili pak onaj od divljači. Danas predlažemo pomalo neobičnu kombinaciju koja možda neće biti draga vegetarijancima, ali ljubiteljima mesnih delicija svakako hoće. Riječ je o njokima u umaku od pancete i oraha. Rustikalno i zasitno pa zašto ne bi probali.
Pancetu narezati na kockice i popržiti na suhoj tavici s malo nasjeckanog ružmarina sve dok ne postane hrskava. Kada je panceta gotova staviti ju u drugu posudu, a na istoj tavici tostirati orahe koje ste prethodno nasjeckali na krupne komade.
Njoke kuhati u kipućoj slanoj vodi, i kako isplivaju na površinu ubaciti ih u umak od vrhnja i sira. Ako je pregusto podliti s malo vode u kojoj su se kuhali njoki. Dodati pancetu i orahe (ostaviti malo za dekoraciju), dobro promiješati, po potrebi posoliti i popapriti. Poslužiti odmah posuto s preostalom hrskavom pancetom i orasima.