
Zamislite scenarij u kojem za doručak možete jesti keksiće, a pri tome ne morate imati grižnju savjesti? S ovim receptom ne morate jer on ne sadrži šećer.
Sastojci
100 g sitnih zobenih pahuljica
Šaka miksa ušećerenog voća i orašastih plodova po izbor
1 jušna žlica cimeta
Prstohvat soli
100 g jabučne kaše
50 g maslaca od badema (može i od kikirikija)
1 jušna žlica sirupa od agave
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na pleh za pečenje stavite papir za pečenje.
Prvo pomiješajte suhe sastojke. Dodajte mokre sastojke. Sve sastojke pomiješajte rukama.
Uz pomoć dvije jušne žlice podijelite tijesto na male kuglice koje s rukama blago stisnite.
Pecite keksiće 15-20 minuta.
Keksići u zatvorenim kutijama mogu stajati do četiri tjedna.
Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.