Recept za odlične keksiće zbog kojih nećete imati grižnju savjesti niti misliti o kalorijama

Zamislite scenarij u kojem za doručak možete jesti keksiće, a pri tome ne morate imati grižnju savjesti? S ovim receptom ne morate jer on ne sadrži šećer.


 


Sastojci


100 g sitnih zobenih pahuljica


 


Šaka miksa ušećerenog voća i orašastih plodova po izbor


 


1 jušna žlica cimeta


 


Prstohvat soli


 


100 g jabučne kaše


 


50 g maslaca od badema (može i od kikirikija)


 


1 jušna žlica sirupa od agave


 


Priprema


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na pleh za pečenje stavite papir za pečenje.


 


Prvo pomiješajte suhe sastojke. Dodajte mokre sastojke. Sve sastojke pomiješajte rukama.


 


Uz pomoć dvije jušne žlice podijelite tijesto na male kuglice koje s rukama blago stisnite.


 


Pecite keksiće 15-20 minuta.


 


Keksići u zatvorenim kutijama mogu stajati do četiri tjedna.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.