Neodoljiva

RAJSKI DESERT Božanstvena, pahuljasta i sočna kokos torta za savršen vikend

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Fina kokos torta u neodoljivoj kombinaciji s kremastim sirom oduševit će vas svojim okusom



Ljubitelji kokosa, pozor! Pripremili smo savršen recept za početak toplih i sunčanih dana- pahuljastu i sočnu kokos tortu u neodoljivoj kombinaciji s kremastim sirom zadovoljit će i najveće sladokusce. Za onaj ekstra dodatak, umjesto običnog mlijeka koristite kokosovo, a ukoliko ste u mogućnosti, nabavite ekstrakt kokosa za potpuni užitak. No, ne brinite- ukoliko ga nemate, torta će svejedno biti fina!


Sastojci:


½ šalice maslaca (sobne temperature)


½ šalice biljnog ulja




1 ½ šalice šećera


2 žličice ekstrakta kokosa


6 bjelanjaka (sobne temperature)


1 ½ šalice kokosovog mlijeka


¼ šalice kiselog vrhnja


3 ½ šalice brašna za kolače


4 žličice praška za pecivo


½ žličice soli


Za filu:


450 g kremastog sira (sobne temperature)


1 šalica maslaca (sobne temperature)


1 žličica ekstrakta kokosa


3 šalice šećera u prahu


3 šalice kokosovog brašna


Priprema:


1. Namastite kalup za torte, a zatim ga prekrijte masnim papirom. Pećnicu zagrijte na 180 º C.


2. U zdjeli za miksanje izmiksajte maslac, ulje i šećer do glatke smjese. Umiješajte ekstrakt kokosa i bjelanjke i miksajte 2 minute. Umiksajte kokosovo mlijeko i kiselo vrhnje dok se sastojci ne sjedine.


3. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol i miksajte dok se sastojci ne sjedine.


4. Smjesu prebacite u kalup za torte i pecite 25 – 30 minuta ili dok čačkalica koju ste naboli u sredinu torte ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta u kalupu, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje.


5. Za pripremu file,pjenasto izmiksajte sir i maslac (jednu minutu). Dodajte ekstrakt kokosa i miksajte dok se sastojci ne sjedine.


6. Polako dodavajte šećer u prahu i miksajte do glatke smjese. Tortu prerežite na tri dijela i svaki dio premažite filom. Pospite kokosovim pahuljicama.